Muistatko nämä kotiruokasuosikit? Uuniperunat, merimiespihvi ja 3 muuta klassikkoa

Mitähän sitä tänään söisi? Kun ideat ovat lopussa ja pää lyö tyhjää, on hyvä palata hetkeksi perusasioiden äärelle ja kaivaa vanhat luotoreseptit esiin. Milloin viimeksi valmistit uuniperunoita, jauhemaksapihvejä tai janssoninkiusausta?

Jauhemaksapihvit

Pyöriikö jauhelihapihvit ja -pyörykät teidänkin arkiruokalistalla viikosta toiseen? Vaihda naudanjauheliha vaihteeksi jauhettuun maksaan ja tee siitä pihvit.

Raasta sekaan muutama peruna ja mausta suolalla, pippurilla sekä yrteillä. Lisänä tarjotaan tietysti puolukkasurvosta ja perunamuusia.

Resepti: Helpot jauhemaksapihvit

uuniperuna

Uuniperunat on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas ruoka. Perunat kypsyvät uunissa itsekseen ja täytteeksi sopii melkeinpä mikä vain, kuten tässä tuorejuustosta ja kylmäsavulohesta pyöräytetty tahna. Jos haluat päivittää klassikon nykypäivään, korvaa potut bataateilla. Valitse pieniä ja mahdollisimman samankokoisia bataatteja, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa.

Reseptit:

Muheva uuniperuna

Täytetyt uunibataatit

kanaviillokki

Jos jo kanaviillokin nimen kuuleminen aiheuttaa ikäviä kouluruokamuistoja, on aika korjata vääryydet. Itse tehty kanaviillokki on todellista herkkua ja valmistuu vieläpä puolessa tunnissa! Tee currykastike itse ja revi joukkoon kaupan valmiiksi grillattua broileria.

Resepti: Kanaviillokki

janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus jakaa mielipiteet, mutta eihän siitä mihinkään pääse, että kuohukermalla täytelöitetty ja mätitahnalla makoisaksi maustettu vuokaruoka on vietävän hyvää.

Kun pinnalle lisää vielä korppujauhojaja voinokareita rapean pinnan aikaansaamiseksi, ollaan jo varsinaisen herkun äärellä.

Resepti: Janssoninkiusaus

merimiespihvit

Miten ihmeessä tämä ruoka onkaan voinut hautautua unohduksiin? Merimiespihvi on klassikko, jossa ilahduttaa varsin moni asia. Se on helppo, herkullinen ja varsin huokeista raaka-aineista valmistettava pataruoka, joka sopii niin arkeen kuin viikonloppuunkin.

Perunoista, sipulista sekä naudan paistilihasta ja mausteista valmistettavan, uunissa hissukseen kypsyvän pataruoan kiistattomiin etuihin kuuluu myös se, että maku vain paranee ja syvenee uudelleen lämmitettäessä. Täydellistä!

Resepti: Merimiespihvit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Muistatko nämä kotiruokasuosikit? Uuniperunat, merimiespihvi ja 3 muuta klassikkoa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X