Munakoiso muhevoittaa ruoan

Munakoiso rakastaa valkosipulia, tomaattia ja yrttejä. Monissa resepteissä munakoiso yhdistetäänkin juuri näihin raaka-aineisiin. Poimi tästä herkulliset ohjeet!

Munakoiso kiinnittää huomion vihanneshyllyssä kiiltävällä pinnallaan ja syvällä värillään. Pehmeä munakoiso on maultaan varsin mieto, mutta muuttuu oikeiden makujen kanssa täyteläiseksi herkuksi.

Munakoiso rakastaa valkosipulia, tomaattia ja yrttejä. Monissa resepteissä munakoiso yhdistetäänkin juuri näihin raaka-aineisiin. Yrteistä erityisesti minttu, basilika ja oregano sopivat munakoison kaveriksi.

Moussaka

Kreikassa ja muuallakin Välimeren alueella suosittu moussaka on monille suomalaisille Kreikan-matkoilta tuttu laatikkoruoka. Moussaka kootaan hieman lasagnen tapaan tomaattisesta jauhelihakastikkeesta, valkokastikkeesta sekä munakoisoviipaleista.

Uuniruoat, joissa munakoiso saa muhia kunnolla, tuovat sen parhaat puolet esiin. Moussakan lisäksi kannattaa kokeilla taivaallista munakoisovuokaa, joka maustetaan herkullisella pestolla.

Baba ganoush -munakoisotahna

Munakoiso sopii myös monenlaisten alkupalojen ja pikkusuolaisten raaka-aineeksi. Munakoiso-vuohenjuustorullat syntyvät paistetuista munakoisoviipaleista, jotka saavat täytteekseen vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Maukas baba ganoush -tahna sopii vaikka illanistujaisiin dipiksi. Tahnan maun salaisuus piilee paahdetussa munakoisossa, joka antaa sille hieman savuisen maun.

Monissa etnisissä ruoissa käytetään munakoisoa. Turkissa munakoisoa löytyy lukuisista erilaisista ruoista ja yksi niistä on imaami pyörtyi eli imam bayildi. Hauskan nimen takaa löytyy tarina imaamista, joka oli ihastunut tähän munakoisoherkkuun niin kovasti, että pyörtyi sitä maistettuaan. Vaikka tarinasta on myös muunlaisia versioita, on itse ruoka aina sama eli kasviksilla täytettyä munakoisoa.

Imaami pyörtyi eli täytettyä munakoisoa

Intialaiset maut sopivat mainiosti yhteen munakoison kanssa. Kokeile intialaista munakoisosalaattia, jossa paistettu munakoiso yhdistetään linsseihin ja tuoreisiin yrtteihin. Garam masala -mausteseos antaa salaatille makua ja lämpöä.

Lue lisää munakoisosta: 

Munakoiso
Herkkuja munakoisosta
Munakoiso on aterian kaunokainen
Ruoka.fi: Munakoiso-filokolmiot

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Munakoiso muhevoittaa ruoan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X