Murotaikina

Murotaikina sopii monenlaiseen leivontaan

Murotaikina valmistuu helposti ja nopeasti. Ensin vaahdotetaan huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Sen jälkeen taikinaan lisätään muut aineet.

Murotaikina valmistuu helposti monitoimikoneen leikkuuterällä pyöräyttämällä ainekset nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi. Rasvan on hyvä olla jääkaappikylmää, jolloin se leikkautuu muruiksi jauhoihin. Sekoita taikina-ainekset aina huolellisesti, mutta älä vaivaa liikaa, jottei taikina sitkisty.

Piirakkataikinoissa ainesuhteet vaihtelevat valmistustapojen mukaan. Leivinjauhe auttaa kohottamaan taikinaa ja kananmuna tuo taikinaan kuohkeutta ja sitovuutta. Leivonnaisista tulee pehmeämpiä, jos taikinaan lisätään nestettä.

Murotaikinan voi maustaa esimerkiksi vaniljasokerilla, kookoshiutaleilla, kaakaojauheella tai suklaalla.

Monikäyttöisestä murotaikinasta syntyvät sekä piirakoiden ja leivosten pohjat että pikkuleivät. Katso alta parhaat ohjeet murotaikinan leivontaan!

Kolme hyvää murotaikinareseptiä:

Perusmurotaikina
Pähkinätaikina
Kauramurotaikina

Katso myös: vinkit piirakkapohjan leipomiseen.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mansikkaleivokset murotaikinasta

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Murotaikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X