
Mustikkapannukakut, valkosuklaa-vadelmaskonssit, uppomunaleivät ja muut leppoisan aamiaisen herkut
Viikonloppuna ei ole kiire mihinkään, joten silloin ehtii panostaa aamupalaan vähän enemmän ja myös nauttia siitä kaikessa rauhassa. Kokosimme kahdeksan eniten himotusta herättävää aamiaisherkkua, jotka saavat sinut odottamaan aamua jo edellisenä iltana.
Kaikkihan tykkäävät letuista. Näihin pulleisiin mustikkapannukakkuihin tulee ricottajuustoa, joka takaa että letut suorastaan sulavat suuhun. Herkkupannarit kruunaa mustikkasiirappi, joka maustetaan lakritsinjuurijauheella.
Kuka sanoi, että kaurapuuro on tylsää? Raasta puuron joukkoon porkkanaa ja mausta se ripauksella kanelia ja inkivääriä. Saat porkkanakakun makuisen puuron, joka vie kielen mennessään.
Shakshuka on Lähi-idän suosittu aamiaisruoka ja yksi kaikkien aikojen parhaista brunssiherkuista. Vaikeasta nimestään huolimatta tomaattinen kananmunapannu on varsin helppo valmistettava ja mikä parasta, resepti muuntuu moneksi. Iske siihen mieliherkkusi tai jääkaapin tähteet ja loihdi niistä luksusluokan aamupala. Tarjoa lisänä rapeakuorista leipää. Sillä kelpaa kaapia viimeisetkin kastikkeen rippeet pannun pohjalta.
Näihin rustiikkisiin aamupalapiirakoihin on koottu kaikki parhaat herkut: pekonia, mausteista makkaraa sekä tomaattia ja mozzarellaa. Lusikoi täyte kaulituille taikinalevyille ja taittele reunat rennosti päälle. Vartti uunissa riittää taikomaan aamiaispöytään ruokaisan, mutta varsin makoisan herkun.
Mitäpä olisi aamupala ilman kananmunaa? Näihin meheviin munakkaisiin tarvitset parmesaania ja vuohenjuustoa sekä tietysti lorauksen kermaa. Vuohenjuusto-rucolafrittatat kypsennetään uunissa pienissä muffinssivuoissa, joten jokainen ruokailija saa oman pikkumunakkaansa.
Uppomunaleipä on klassikko, joka ei petä koskaan. Kokoa paahdetulle leivälle pekonia, avokadoa sekä uppomuna ja viimeistele rucolalla. Kokeile pekonin sijaan vaihteeksi myös kylmäsavustettua lohta, hyvää niinkin.
Näillä ihanilla vadelma-valkosuklaaskonsseilla ei päivä voisi paremmin lähteä käyntiin. Skonssit ovat superherkullisia, mutta varsin mutkattomia valmistaa. Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi joukkoon voi ja lisää sekaan lopuksi rouhittua valkosuklaata, vadelmia sekä purkillinen vaniljarahkaa. Skonssit viimeistellään tomusokerihunnulla ja nautitaan kahvin tai teen kanssa.
Paistettu omenasmoothie on herkkusmoothie vailla vertaa. Se surautetaan pannulla voissa ja sokerissa paistetuista omenoista, jogurtista sekä banaanista. Ripaus kanelia antaa viimeisen silauksen ja saa juoman maistumaan omenapiirakalta. Nam!
Lisää kielenvieviä aamupalaherkkuja:
Sitruunalla maustetut skonssit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkapannukakut, valkosuklaa-vadelmaskonssit, uppomunaleivät ja muut leppoisan aamiaisen herkut