mustikat

Mustikkapiirakka ja muut mustikkaleivonnaiset

Kesän ensimmäisistä mustikoista leivotaan perinteinen mustikkapiirakka pulla- tai muropohjalla, mutta kyllä metsämättäiltä riittää mustikoita moneen muuhunkin makoisaan kesäleivonnaiseen.

Kesän ensimmäinen mustikkapiirakka maistuu niin hyvältä, että sitä kannattaa leipoa kerralla koko pellillinen. Perinteisessä mustikkapiirakassa on pehmeä pullataikinapohja ja täytteenä runsaasti mustikoita. Pellillisen mustikkapiirakkaa voi tehdä myös murotaikinapohjalla.

mustikkakukko

Perinteisiin mustikkaleivonnaisiin kuuluu myös mustikkakukko, jossa mehukas mustikkatäyte kätketään rapean ruiskuoren alle.

Kookoksella ja kanelilla maustetun muro-mustikkapiirakan voi tehdä valmiista murotaikinasta, josta tehdään niin piirakkapohja kuin pinnalle punottu taikinaristikkokin.

mustikkapiirakat

Mehevän mustikkapiirakan täytteeksi keitetään sitruunalla maustettu mustikkakiisseli, ja piirakan pinnalle ripotellaan rapeaa kauramurua.

Jos haluaa hiukan pehmentää mustikoiden makua, voi piirakan täytteeseen lisätä vaikkapa maitorahkaa. Mustikka-rahkapiirakka on lempeä ja mehevä kesäleivonnainen.

Lempeältä maistuu myös mustikkainen vanilja-sitruunapitko, joka tehdään pullataikinasta ja täytetään vaniljakreemillä ja mustikoilla.

mustikkakakku

Riittoisa mustikkakakku taas on todella helppo mustikkaleivonnainen, jonka voi tarjota sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.

Helposti syntyvät myös mustikkamuffinit, jotka maistuvat parhaalta tuoreina. Samalla reseptillä syntyvät myös viinimarja- tai puolukkamuffinit.

mustikkapizza

Jos haluaa vaihtelua perinteiseen mustikkapiirakkaan, voi kokeilla vaikka mustikka-rahkapizzaa, jossa on kardemummalla maustettu hiivataikinapohja ja täytteenä vaniljaista rahkaseosta sekä mustikoita.

Mustikka-omenastruudeli on mustikoilla ja omenilla täytetty versio saksalaisesta herkkuleivonnaisesta, jossa on rapiseva kuori mehukas täyte.

Mustikka-marenkirulla puolestaan on päivitetty versio tutusta kääretortusta. Sen salaisuus on lumoava yhdistelmä pähkinäistä marenkia ja kermaisen pehmeää mustikkatäytettä.

mustikkamadeleinet

Mustikkamadeleinet ovat hienostuneita leivonnaisia, jotka sopivat täydellisesti ystävätärten iltapäiväteellä herkuteltavaksi.

Kesän juhlapöytään sopii mustikka-valkosuklaakakku, joka täytetään valkosuklaalla ja sitruunalla maustetulla jogurtilla ja mustikoilla.

Lisää ruokaideoita mustikasta:
Mustikka on maukas ja terveellinen marja
Helppoja herkkuja mustikoista
Marjaisia leivonnaisia kesän kahvipöytään
Ruoka.fi: Mustikkapiirakka x 3

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustikkapiirakka ja muut mustikkaleivonnaiset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X