Garanola on helppo tehdä itse.

Mysli antaa makua ja potkua välipaloihin ja herkkuihin – 8 maukasta ohjetta 

Itse tehty mysli on helppo herkku. Sitä kannattaa paahtaa kerralla isompikin satsi ja säilyttää ilmatiiviissä purkissa. Myslistä lusikoit energiaa niin aamu- kuin välipalallekin, kokoat näyttävät brunssiherkut ja sulostutat myös iki-ihanat jälkiruoat. Tässä kahdeksan vastustamatonta vinkkiä arkeen ja viikonloppuun.

Granola eli rapea muromysli maistuu aamupalalla jogurtin sekä marjojen kera ja antaa mukavasti puhtia päivän askareisiin. Siihen uppoavat hyvin hiutaleet, leseet, pähkinät ja siemenet, jotka paahdetaan rapeaksi uunissa öljytilkan ja sokerin kanssa. Uutta ilmettä saat kuivahedelmillä ja -marjoilla tai ripsauttamalla mukaan esimerkiksi kanelia. Lusikallinen tai kaksikin suklaarouhetta nostaa granolan jo luksusluokkaan ja tekee arkiaamustakin himpun verran maukkaampaa.

Ruis-muromysli on astetta särmikkäämpi granola. Se syntyy fariinisokerilla makeutetuista ruishiutaleista, joiden seuraan kuivatut karpalot ja kookoslastut sopivat kuin nakutettu. Mysli on herkkua ihan sellaisenaan maustamattoman jogurtin kanssa nautittuna.

jogurtti-mansikkamaljat

Helpot ja nopeat mansikka-jogurttimaljat teet sitruunalla maustetusta jogurtista, survotuista mansikoista sekä granolasta, jonka voit tehdä itse tai oikaista kaupan valmiilla. Kerrosta ainekset korkeaan lasiin ja tarjoa viikonloppuaamiaisella tai kesäisellä brunssilla.

smoothie bowl eli smoothiekulho

Rapea granola on täydellinen lisä myös smoothie bowlin eli -kulhon päälle. Lusikoitavan paksu ja ihanan raikas smoothie syntyy, kun surautat tehosekoittimessa sekaisin pakastettuja marjoja sekä hedelmiä ja lisäät nestettä joukkoon vain maltillisesti. Viimeistele smoothiekulho granolalla, tuoreilla marjoilla sekä hedelmillä ja muilla suosikkiherkuillasi.

luksus myslikaurapuuro

Mysli tekee perinteisestä kaurapuurosta luksusta. Keitä kattilassa kaurahiutaleita ja suosikkimysliäsi, mausta ripauksella kanelia ja täytelöitä kermalorauksella. Myslikaurapuuron päälle sopivat tuoreet tai kuivatut hedelmät sekä tilkka hunajaa. Huh, miten hyvää!

Jogurtti_granolajaatelo

Jogurtti, marjat ja granola toimivat aamiaisella paitsi sellaisenaan, myös astetta viileämmässä muodossa. Lusikoi jäätelömuottiin kerroksittain hunajalla makeutettua jogurttia, marjoseosta sekä granolaa ja nosta hetkeksi pakastimeen jäätymään. Helpot jogurtti-granolajäätelöpuikot tekevät kesäaamusta luksusta ja maistuvat myös välipalalla sekä raikkaana jälkiruokana.

hedelmäsalaatti-rahkakupit

Nopea välipala syntyy makeista hedelmistä, hunajaisesta rahkasta sekä muutamasta lusikallisesta rapeaa granolaa. Hedelmäsalaatti-rahkakupit antavat nopeasti energiaa, kun puhti meinaa loppua kesken, mutta ne taltuttavat myös makeannälän astetta fiksummin.

kahvijäätelöä ja espressogranolaa

Kun kahvihammasta kolottaa, kahvijäätelö ja espressogranola taltuttavat pahimmankin himotuksen. Valmista jäätelömassa perinteiseen tapaan kermasta, sokerista sekä kananmunankeltuaisista ja säväytä seos ripauksella espressojauhetta. Kun käytät makeutukseen myös glukoosisiirappia, saat takuulla pehmeän ja suussa sulavan koostumuksen. Sillä välin, kun jäätelökone on tositoimissa, voit valmistaa pinnalle ripoteltavan granolan. Se syntyy paahtamalla kahvi-öljyseoksella valellut kaura- ja kookoslastut rapeiksi uunin lämmössä. Ripottele jäähtynyt granola jäätelön päälle ja lusikoi parempiin suihin.

Mysli sopii myös näihin herkkuihin:

jogurtti-muromaljat

Jogurtti-muromaljat

smoothie

Smoothie

jäätelöherkku

Jäätelöherkku

Ruoka.fi: Mustikkamysli

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mysli antaa makua ja potkua välipaloihin ja herkkuihin – 8 maukasta ohjetta 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X