Näillä ohjeilla onnistut joulukinkun paistossa

Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Miten onnistuu täydellisen kinkun valmistaminen? Kotilieden ohjeilla valitset sopivan kokoisen kinkun ja paistat sen oikein.

Kaikki alkaa sopivan kinkun valinnasta. Haluatko ehdottomasti tuoresuolatun kinkun vai käykö pakaste? Millainen suolaus olisi sopiva? Himahellan tiivistä tietopaketista selviää muun muassa miten harmaasuolattu kinkku eroaa punasuolatusta.

Kinkku

Usein eniten päänvaivaa teettää kinkun koon miettiminen. Kotilieden kinkkulaskuri on oiva apu kinkun koon arvioimisessa. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että tarvittavaan kinkun määrään vaikuttaa myös esimerkiksi se, miten montaa erilaista ruokaa pöydässä on tarjolla.

Mikäli päädyt monien muiden suomalaisten tapaan pakastettuun kinkkuun, kannattaa pitää mielessä, että kinkun sulattaminen vie oman aikansa. Parhaaseen lopputulokseen pääset sulattamalla kinkun viileässä.

Joulukinkku

Perinteistä joulukinkkua paistetaan miedolla lämmöllä useita tunteja. Kinkku ei kuitenkaan ruskistu, joten se kuorrutetaan tavallisesti sinapilla ja korppujauholla.

Lisää joulupöydän herkkuja:

Joulun perinteinen menu
Joulupöydän kalaherkut
Joulupöydän perinteiset laatikot
Ruoka.fi: 5 x vaihtoehto joulukinkulle: kalkkunaa, ankkaa, hirveä, lammasta, tuoremakkaraa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Näillä ohjeilla onnistut joulukinkun paistossa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X