Ruoka

Näin käytät pakastinta oikein

Pakastimen täyttäminen ja käyttäminen on taitolaji: Kun teet sen oikein, ruoat säilyvät moitteettomina pitkään. Kokosimme sinulle parhaat vinkit!

Pakastimeen sujahtavat kätevästi niin pussit kuin pakasterasiatkin, joten molempia voi huoletta suosia. Jo pakastinta täyttäessä on syytä miettiä, minkä kokoisina annoksina ruokaa haluaa ottaa sulamaan myöhempää käyttöä varten.

Mikäli pakkaat ruoan pussiin, litistä se huolellisesti ja päästä turhat ilmat pois pussista. Näin pussit vievät vähemmän tilaa ja niitä on helppo kasata päällekkäin.

kesäiset marjat

Erityisesti marja-aikaan pakastetaan kerralla suuria määriä. Tällöin pakastin on syytä kytkeä pakastustoiminnolle hyvissä ajoin, jotta pakastin on mahdollisimman kylmä uusia tuotteita sinne nostettaessa.

Pakastettavat tuotteet on hyvä jäähdyttää ensiksi jääkaapissa, jolloin ne ovat viileitä, eivätkä siten lämmitä pakastinta suotta. Muistathan kytkeä pakastustoiminnon myöhemmin pois päältä ja pitää pakastimen suositellussa -18 asteessa.

pakastimen täyttäminen

Mitä rasvaisempi tuote, sen vähemmän aikaa se säilyy

Ruoka ei säily ikuisuuksia edes pakkaslukemissa. Nyrkkisääntönä on: Mitä rasvaisempi tuote, sen vähemmän aikaa se säilyy. Pakastettavat tuotteet kannattaa merkitä tuotteen nimellä ja pakastuspäivämäärällä, jolloin on helppo käyttää ensiksi vanhimmat tuotteet pois pakastimesta.

Vinkki! Jos käytät ahkerasti pakastinta, päivitä pakastamistasi tuotteista lista, jotta muistat ja pystyt paremmin hyödyntämään, mitä olet sinne laittanut.

Näin sulatat pakastimen

Parhaan tehon saavutat pakastimella, kun puhdistat ja sulatat sen säännöllisesti. Laitteen takaosa tulee imuroida vuosittain. Kun pakastimen sisäpinnat peittyvät huurrekerroksen alle, on aika sulattaa pakastin. Mikäli mahdollista, sulata pakastin talvella, jolloin voit viedä ruoat ulos pakkaseen.

pakastimen sulatus

Pakastimen sulatus alkaa virran pois kytkemisellä ja pakastimen oven avaamisella. Sulatusta voi nopeuttaa nostamalla esimerkiksi kuumaa vettä sisältävän vadin tai kattilan pakastimeen, jolloin veden lämpö sulattaa huurteet nopeasti.

Kun pakastin on täysin sulanut, se puhdistetaan ja kuivataan huolella ennen pakastustoiminnon päälle kytkemistä. Sulatuksen yhteydessä kannattaa puhdistaa myös tiivisteet sekä tarkistaa niiden kunto. Annathan pakastimen jäähtyä kunnolla ennen pakastimen uudelleentäyttöä.

Kun vältät pakastimen oven turhaa availua, ruoat pysyvät jäisen kylminä ja laadukkaina pitkään.

Kodin parhaat siivousvinkit: Siivous sujuvaksi Kodin perusteellinen siivous Kodinkoneet puhtaaksi Ikkunat puhtaiksi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näin käytät pakastinta oikein

Sinun täytyy kommentoidaksesi.