
Näin suurustat kiisselin - helppoa!
Kirkkaat marja- ja hedelmäkiisselit suurustetaan perunajauhoilla joko osa- tai kokonestesuuruksella. Pakastemarjoista saa tuoreen veroisen jälkiruoan kaatamalla jäisille marjoille tai marjasoseelle kuuman mehukeiton.
OSANESTESUURUS:
Kuumenna neste ja sokeri. Sekoita maissi- tai perunatärkkelysjauho kylmään nestetilkkaan. Sekoita suurus kuumaan liemeen ja kiehauta.
KOKONESTESUURUS:
Sekoita kaikki kiisselin ainekset kylminä kattilassa. Kuumenna koko ajan hiljalleen sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee.
Näin suurustat eri ruoat:
KASTIKE 2 rkl/l P 3 rkl/l M KEITTO 3 rkl/l P 4 rkl/l M KIISSELI 4 rkl/l P 6 rkl/l M
(P=Perunajauhoa M=Maissijauhoa)
Kommentoi
Kommentoi juttua: Näin suurustat kiisselin - helppoa!