Näitä ei voi vastustaa! 5 x vastaleivottu sämpylä

Haaveiletko rapeakuorisista, uunituoreista, voilla sivellyistä sämpylöistä? Niiden leipominen ei ole vaikeaa tai vaivalloista. Parhaimmillaan aikaa kuluu vaivaiset viisi minuuttia. Näillä ohjeilla onnistut!

Rapeakuoriset aamusämpylät

Jos sinulla on viisi minuuttia aikaa ja kaapissasi jauhoja sekä hiivaa, on sinulla myös aamupalaksi uunituoreita, rapeakuorisia sämpylöitä. Maailman helpoimmat sämpylät valmistuvat Sikke Sumarin ohjeella ilman vaivaamista. Riittää, kun sekoitat aineet yhteen ja laitat taikinan yöksi jääkaappiin kohoamaan. Aamulla taikina jaetaan lusikan avulla pellille, paistetaan ja sitten jo herkutellaankin.

namasten rapeakuoriset aamusämpylät21

Resepti: Namasten rapeakuoriset aamusämpylät

Gluteenittomat saksanpähkinä-aprikoosisämpylät

Nämä mehevät sämpylät maistuvat kaikille, sillä ne leivotaan ilman gluteenia ja eläinperäisiä raaka-aineita. Tattari- ja teffjauhoista sekä kaurahiutaleista valmistetut lämpimäiset saavat makua pomeranssinkuoresta sekä fenkolin ja aniksen siemenistä. Saksanpähkinät ja kuivatut aprikoosit nostavat sämpylät luksusluokkaan, mutta voit sujauttaa sattumiksi myös omia suosikkejasi. Kokeile esimerkiksi hasselpähkinöitä ja kuivattuja viikunoita.

gluteenittomat saksannpähkinä-aprikoosisämpylät

Resepti: Gluteenittomat saksanpähkinä-aprikoosisämpylät

Jyväiset olutsämpylät

Jyväiset olutsämpylät maistuvat raavaammallekin miehelle. Taikinaan tulee sekä olutta että kaljanmaltaita ja makeutta tuo siirappi. Oman säväyksensä sämpylöihin tuovat maustesiemenet: anis, fenkoli ja kumina.

jyväiset olutsämpylät

Resepti: Jyväiset olutsämpylät

Juustosämpylät

Näihin juustosämpylöihin rustiikkisen twistin tuo spelttihiutalet sekä rouhitut pekaanipähkinät. Taikinaan uppoavat hyvin myös muut hiutaleet, leseet, rouheet ja siemenet, joilla sämpylöihin saa hetkessä kuitua ja ruokaisuutta. Jos pidät suolaisen ja makean yhdistelmästä, voit silputa sekaan myös kuivahedelmiä, kuten viikunoita.

Juustosämpylät

Resepti: Juustosämpylät

Ruis-piimäsämpylät

Nämä sämpylät valmistat suomalaisia raaka-aineita kunnioittaen. Nesteenä käytetään piimää ja osa vehnäjauhoista korvataan ruisjauhoilla. Muutoin ohje mukailee perinteisten sämpylöiden reseptiä: taikina vaivataan, kohotetaan, leivotaan sämpylöiksi, kohotetaan toiseen kertaan ja paistetaan. Jos haluat sämpylöihin kullanruskean värisävyn, sudi pinta ennen paistoa maidolla.

ruis-piimäsämpylät

Resepti: Ruis-piimäsämpylät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Näitä ei voi vastustaa! 5 x vastaleivottu sämpylä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X