Ruokabloggaajat tarjoavat ohjeitaan Kotiliedessä.
Ruoka

Nam, mitä herkkuja! Kotilieteen 12 uutta ruokablogia

Kotilieden ruokablogiyhteisö kasvaa kahdellatoista uudella blogilla. Lue esittelyt ja tutustu blogeihin - monipuolisen herkullinen joukko tarjoaa jokaiselle jotakin: kotiruokaa, leivonnaisia, vegaanista, gluteenitonta ja paljon muuta!

Kotilieden ruokablogikilpailun yleisöäänestys on ratkennut. Äänestyksessä annetut tuhannet äänet jakautuivat tasaisesti finalistien kesken, ja heistä kahdentoista parhaan joukko pääsi nyt mukaan Kotilieden ruokablogiverkostoon.

Eniten yleisöääniä sai Vegan life -blogi, jonka kirjoittaja on omien sanojensa mukaan ”moninkertainen vähemmistön edustaja. Vasenkätinen, puna-vihersokea ja keisarileikkauksella maailmaan ponkaissut sXe & LGBTIQ-ihminen, joka alkoi vegaaniksi kesällä 2005”. Vegeruokabuumi näkyi siis myös kilpailumme äänesykssä!

Loppukilpailussa menestyneet muut yksitoista blogia saivat yleisöääniä tasaisesti. Voittajablogit ovat satunnaisessa järjestyksessä:

Makeaa elämää pilvilinnassa, jossa ”eletään tavallista arkea ja leivotaan paljon… siis paljon. Leivonnaisilla ilahdutetaan omaa väkeä ja ystäviä ympärillä. Hyväksi todetut reseptit päätyvät blogiin ja joskus saattaa blogista löytää niitä ihan tavallisia tarinoita arjesta höystettynä haaveilla ja unelmilla.”

Linssinööri puolestaan ”etsii ja kehittelee maukkaita kasvisruokareseptejä, jotka onnistuvat myös lopen uupuneena, kiireessä tai vaikka yhdellä kädellä. Kaikki reseptit ovat vegaanisia, mutta tavoitteena on, että ne maistuvat myös raavaimmille lihansyöjille”.

Kokkaavan isin ruokablogi on ”irtiotto arjesta, hyvää ruokaa, mahtavia reseptejä, uusia vinkkejä ruokamaailman huipulta sekä tuoreita raaka-aineita käyttäen astetta paremman kotiruoan puolesta”.

Dinner with Reeta on entisen huippu-urheilijan ja urheilevan pojan äidin blogi, jossa ”kokataan maidotonta ja gluteenitonta sapuskaa ”.

Herkkujen helmiä tarjoilee  piirakoita ja muita leivonnaisia suolaisista herkuista makeisiin kakkuihin.

Valmiiseen pöytään -blogissa ”tehdään ruokaa läheisille, leivotaan voilla ja sokerilla, matkustetaan ruoan perässä ja viimeistellään käsityöt hitaasti”.

Saran kotikolo -blogissa ”ruokaa laittaa itseoppinut kotikokki, jolle erikoisruokavalio ei ole este vaan mahdollisuus. Reseptit ovat gluteenittomia, useimmiten maidottomia ja ilman valkoista sokeria”:

Suomalainen ruokaloki juhlistaa satavuotiasta Suomea yhdistämällä suomalaiset perinneruoat ja raaka-aineet moderneihin resepteihin, vaikkapa punajuurikakkuun tai kantarelliohrattoon.”

My Helsinki Life -blogissa kerrotaan ”eniten ruuasta ja juomasta, vähän työstä, jonkin verran kaupunkielämästä ja vähän muodistakin”.

Kaakao kermavaahdolla -bloggaaja on ”omasta kahvilasta haaveileva leipuri ja pienen pojan äiti, jonka arkeen  valvottuja öitä, kasvavia silmäpusseja ja pyykkikasoja. Mutta ei ole mitään, mitä pienen pojan hymy, muutama kuppi kahvia, tuore korvapuusti tai rivi suklaata ei pelastaisi”.

Ruusumäki-blogissa ”nautitaan elämän pienimmistäkin iloista, sisustetaan sekä remontoidaan 60-luvun taloa, haaveillaan valmiista puutarhasta ja häärätään keittiössä”.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nam, mitä herkkuja! Kotilieteen 12 uutta ruokablogia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.