Nämä arjen ateriat syntyvät viidellä eurolla – 5 maistuvaa ja edullista ohjetta

Vuosi vaihtui ja arki alkoi taas ryminällä. Jouluruokiin ja -lahjoihin upposi ehkä enemmän rahaa kuin oli tarpeen ja tili ja lompakko ammottavat nyt tyhjyyttä. Ei hätää, maukkaita arkiruokia voi kokkailla vaikka vähän kukkaronnyörejä kiristäisikin. Tässä viisi ehdotusta, jotka eivät kustanna viittä euroa enempää.

peruna-jauhelihalaatikko

Toisinaan tekee hyvää palata perusasioiden äärelle. Peruna-jauhelihalaatikko on monestakin syystä yksi arjen sankareista. Helppouden ja maun lisäksi sen kiistattomiin etuihin kuuluu edullisuus: pussi perunoita ja paketti jauhelihaa ei kustanna muutamaa euroa enempää. Joukkoon voi viipaloida porkkana ja kumota vielä pussillisen herne-maissi-paprikaa. Varaa kypsentämiseen tunti ja lisukkeeksi rapeakuorista leipää.

Resepti: Peruna-jauhelihalaatikko

linssi-chili sin carne

Mausteinen linssi-chili sin carne on lähes ilmaista ruokaa, eteenkin silloin kun maustekaappisi on kunnossa ja korvaat tölkkipavut ja -linssit kuivatuilla. Siinä tapauksessa ruoan valmistus vaatii hieman ennakointia, mutta kerralla voi liottaa ja keittää isommankin satsin papuja, pakata ne annosrasioihin ja vaikka pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Resepti: Mausteinen linssi chili sin carne

Libanonilainen linssikeitto

Linssipussin pohjat voi hyödyntää tähän sakeaan libanonilaiseen sosekeittoon. Lisäksi tarvitset vain sipulia ja pari porkkanaa. Päälle lisätään nokare ranskankermaa, joka pyöristää ihanasti lämpimän mausteista makumaailmaa.

Resepti: Sakea libanonilainen linssikeitto

shakshuka

Sipulia, tomaatia ja muutama kananmuna sekä roppakaupalla huumaavan herkullisia mausteita. Siinä yksinkertaismmillaan kaikki mitä tarvitset tämän tomaattisen kananmunapannun valmistukseen. Lähi-idän aamiaisruokanakin tunnettua shakshukaa voi kuitenkin tuunata lähes loputtomiin.

Korvaa pihvitomaatit tölkillisellä tomaattimurskaa, tukevoita annos kikherneillä tai murustele päälle vaikka fetajuustoa. Tästä riittää syötävää, eikä annoksen hinnaksi kerry paria euroa enempää.

Resepti: Shakshuka

valkosipulipasta

Kun sekä tili että jääkaappi ammottavat tyhjyyttä, täyttää Vappu Pimiän ohjeella valmistettava valkosipulipasta vatsan varsin tehokkaasti. Kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta maistuu tämä lähes tyhjästä nyhjäisty vegepasta ylimaallisen herkulliselta.

Resepti: Vappu Pimiän valkosipulipasta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nämä arjen ateriat syntyvät viidellä eurolla – 5 maistuvaa ja edullista ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X