MAINOS | Nurishh
MAINOS | Nurishh

Neljä helppoa kasvisversiota lapsiperheiden suosikkiruoista – sopivat nirsoimmillekin

Tuttu tunne: kaikilla kiljuva nälkä, omat työt kesken, eikä kauppaan ehdi? Pidä jääkaapissa käteviä Nurishh-tuotteita, joilla laitat hetkessä hyvää ruokaa koko perheelle. Lapsetkin tykkäävät kokata näillä kasvipohjaisilla uutuusvalmisteilla!

Lihansyönnin vähentäminen on yhä enemmän tapetilla eettisissä ja ilmastoaiheisissa keskusteluissa, ja monissa kouluissa vietetään viikottain kasvisruokapäivää. Vaikka osa lapsista nyrpistää kasviksille ja uusproteiineille, kasviproteiinin osuutta ruokavaliossa voi lisätä hiljalleen – vaikkapa maukkailla Nurishh-valmisteilla.

Kasviperäisillä ja ravitsevilla Nurishh-tuotteilla nopeutat arkiruoanlaittoa. Näillä tuotteilla teette myös käden käänteessä makoisat hampurilaiset ja pizzat viikonloppunne iloksi.

Lisäksi Nurishh-viipaleissa ja -raasteissa on lapsen kasvuun ja luuston vahvistumiseen tarvittavaa kalsiumia sekä vastustuskykyä ylläpitävää B12-vitamiinia. Laktoosittomat Nurishh-tuotteet sopivat sellaisillekin lapsille, joiden vatsa herkistyy tavallisista juustoista ja muista meijerituotteista.

Nautitaan yhdessä kokkaamisesta

Monella lapsella suosikkiruokien kärkipäässä keikkuvat hampurilaiset ja pizzat. Herkulliset Cheddar Style Slices -viipaleet maistuvat kotitekoisten hampparien ohella patonkien ja bageleiden välissä ja leivän päällä. Italialaistyyppiseen patonkiin taas sopivat Classic Style Slice -viipaleet.

Myös nopeatekoiset pastat ovat kovaa valuuttaa monen perheen arkiruokailussa. Keitä pasta, pyöräytä simppeli tomaattikastike ja viimeistele annokset Mozzarella Style Grated -raasteella. Raaste sopii myös toiseen tomaattiklassikkoon eli margherita-pizzaan.

Ja kun se perheen yhteinen tacoperjantai koittaa, Cheddar & Mozzarella Style Blend -raasteella viimeistelette upeat vegetacot. Lapsille voi samalla antaa tehtäväksi salaatin, johon he saavat paloitella Cheese Style Blocks -tuotteita.

4 x helppo kasvisruoka lapsiperheeseen

Helppo herkkuhampurilainen

Hampurilainen

punasipulia pihvitomaatteja salaattia kasvispihvejä rypsiöljyä hampurilaissämpylöitä 1 pkt Nurishh Cheddar Style Slices majoneesia tai vegaanista majoneesia suolaa mustapippuria (ketsuppia)

Kuori ja leikkaa sipuli(t) renkaiksi. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja revi lehdet pienemmiksi.

Lämmitä öljy pannulla ja paista kasvispihvit rapeiksi. Paahda sämpylät kevyesti leivänpaahtimessa.

Laita sämpylän pohjan päälle salaattia, sipulia ja Nurishh-viipale, ja päälle pihvi ja toinen viipale. Laita lopuksi väliin tomaattia, salaattia, sipulia ja majoneesia. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi ketsupilla.


Makoisa eväspatonki

Eväspatonki

täysjyväpatonkia oliiviöljyä rucolaa retiisejä tomaattia kurkkua 1 pkt Nurishh Classic Style Slices -viipaleita merisuolaa

Puolita patonki ja halkaise puolikkaat. Lämmitä patonkia hetki uunissa ja sivele sisäpinnat öljyllä.

Pese rucola sekä retiisit, tomaatit ja kurkku. Viipaloi pestyt vihannekset ohuiksi.

Lado patongin väliin kerros tomaattia ja päälle Nurishh-viipaleita. Laita patonki hetkeksi uuniin, kunnes viipaleet ovat hiukan pehmenneet. Täytä patongit kurkulla, rucolalla ja retiiseillä ja pirskota päälle öljyä. Mausta suolalla ja nauti.


Pizza margherita

Pizza margherita

valmis pizzapohja 1 valkosipulinkynsi oliiviöljyä tomaattisosetta maun mukaan kuivattua oreganoa merisuolaa mustapippuria Nurishh Mozzarella Style Shred -raastetta tuoretta basilikaa

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Aseta pizzapohja pellille leivinpaperin päälle.

Kuori valkosipulinkynsi ja murskaa se veitsen lappeella. Kuullota murskaa hetki öljyssä ja sekoita se ja oregano tomaattisoseeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä sose pizzan päälle.

Kypsennä pizzaa uunissa noin 10 minuuttia. Avaa luukku ja levitä pizzalle Nurishh-raaste. Kypsennä vielä hetki, kunnes raaste on sulanut hieman ja pizzan reunat saaneet väriä.

Ota pizza uunista, pirskota päälle öljyä ja koristele basilikalla.


Lihaton makaronilaatikko

Lihaton makaronilaatikko

300 g makaronia merisuolaa 1 iso keltasipuli muutama rkl rypsiöljyä 2 dl tummaa soijarouhetta hiukan vettä nokare voita korppujauhoja 7–8 dl kauramaitoa 2 kananmunaa mustapippuria savupaprikajauhetta (ripaus muskottipähkinää) 1 pss Nurishh Cheddar & Mozzarella Style Blend

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kiehauta vesi isossa kattilassa ja lisää suola. Keitä makaroneja hieman vähemmän kuin pakkaus neuvoo.

Kuullota sillä välin kuorittu ja pilkottu sipuli öljyssä. Lisää öljyyn soijarouhe, paista hetki ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi ja anna sen imeytyä rouheeseen. Ota pannu liedeltä.

Valuta makaronit kylmän veden alla ja pirskota päälle öljyä, etteivät ne tartu toisiinsa. Voitele ja korppujauhota uunivuoka.

Sekoita munat ja mausteet kauramaitoon toisessa astiassa. Kaada makaronit ja munamaito vuokaan Sekoita. Lisää suola ja pippuri. Ripota päälle korppujauhoja, jotta laatikko saa rapean pinnan.

Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 45 minuuttia. Lisää Nurishh-raaste vasta kypsennyksen keskivaiheilla.

Lue myös: Nopeasti hyvää! Neljä helppoa kasvisruokaa arkeen