Nokkonen on maukas villivihannes

Maasta nousevat nokkosenversot ovat oivaa ravintoa. Lempeän makuinen nokkonen sopii moneen ruokaan pinaatin tapaan.

Nokkosen maukkaita lehtiä ja nuoria latvustoja käytetään ruoanlaittoon pinaatin tavoin. Lehdet kelpaavat monenlaisiin keittoihin, muhennoksiin, piirakoihin ja lettuihin.

Lehdet ovat parhaimmillaan loppukeväästä ja alkukesästä. Nokkosia ei saa mahdollisten nitraattipitoisuuksien takia kerätä teiden varsilta eikä rehevästä eli typpipitoisesta maasta, kuten navetan tai ulkohuussin läheltä.

Nokkonen sisältää paljon rautaa ja C-vitamiinia. Nokkosta kannattaa siis myös kuivata talven varalle.

Kerää nokkosia vain puhtailta paikoilta. Saksi suojahanskat kädessä nokkosesta pieniä latvustoja kerrallaan, huuhtele ja ryöppää lehdet, valuta, hienonna ja käytä ruoanlaittoon.

Kokeile Kotilieden nokkosreseptejä:

Arjan nokkoskeitto
Nokkosmuhennos
Nokkoskastike pastalle
Vihreä kalamureke
Nokkosmunakas
Kesäsämpylät
Nokkosletut
Kreetalainen vihannespiiras

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nokkonen on maukas villivihannes

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X