juhlatarjoilut

Nopeat ja helpot juhlatarjoilut

Omatekoiset juhlatarjoilut voi loihtia myös juuri ennen juhlapäivää, eikä keittiössä tarvitse kuluttaa kuin muutama tunti!

Erilaiset salaatit ovat juhlapöydän ruokaisia ja raikkaita tarjottavia, jotka kannattaakin valmistaa vasta juhlapäivänä.

pastasalaatti

Kreikkalainen pastasalaatti on ruokaisa, mutta helppo tarjottava juhliin. Salaatin kera voi tarjota lisäksi vaikka paistettua broileria tai savulohta.

perunasalaatti

Värikkäässä perunasalaatissa keitetyt perunat saavat kaverikseen Välimeren herkkuja: pestoa, artisokkia, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja.

Rapea kaalisalaatti syntyy varhaiskaalista, sellerinvarresta, salaattifenkolista ja retiiseistä tai mansikoista.

Salaatin kera maistuvat helpot ja nopeat juustotangot, jotka kiepautetaan valmiista torttutaikinasta ja aateloidaan juustoraasteella.

Vuohenjuusto-rucolafrittatat ovat minikokoisia annosmunakkaita, jotka kypsyvät kätevimmin muffinivuoissa. Nopeat munakkaat voi nostaa juhlapöytään suoraan uunista.

Pienet pinaattipiirakat syntyvät nopeasti valmistaikinasta. Pikkupiirakoiden täytteenä on pinjansiemeniä, pinaattia ja juustoa.

Vaivattomat juhlaleivonnaiset

Vadelmainen tiramisu on kätevä tarjottava etenkin juhlissa, joiden vieraiden määrästä ei ole ennalta tarkkaa tietoa, sillä kakkua voi koota lisää sitä mukaan, kun se hupenee juhlaväen lautasilta. Tiramisun pohjaksi voi käyttää kääretorttulevyä, keksejä tai marenkia, joten se muuntuu helposti myös gluteenittomaksi.

pavlovarulla

Suklainen vadelma-pavlovarulla on ihana yhdistelmä makeaa suklaata, raikkaita vadelmia ja kuohkeaa marenkia. Näyttävä leivonnainen syntyy yllättävän helposti marenkilevystä, joka täytetään suklaisella tuorejuustolla ja koristellaan vadelmilla ja kermaruusukkeilla.

Jääkaapissa hyydyttämällä valmistettu juustokakku on monikerroksista täytekakkua vaivattomampi, mutta aivan yhtä herkullinen tarjottava kahvipöytään. Juustokakku kannattaa tehdä jääkaappiin odottamaan juhlia edeltävänä iltana, mutta tarvittaessa sen voi säilyttää myös pakastimessa. Sitruunaisen juustokakun kera voi tarjota tuoreita marjoja tai hedelmiä, tai marjakastiketta.

Nopeat vadelmaviinerit syntyvät helposti valmiista voi- tai lehtitaikinalevyistä, joiden päälle levitetään mantelimassaa, vadelmahilloa, tuoreita vadelmia ja pinjansiemeniä.

Pikapullien taikina valmistuu helposti vaivaamatta ja vatkaamatta. Pullien täytteeksi tehdään maukas tahna paahdetuista hasselpähkinöistä ja omenamarmeladista.

pikkuleivät

Helpot pikkuleivät tehdään iki-ihanasta Hanna-tädin pikkuleipätaikinasta, johon sekoitetaan värikkäitä strösseleitä.

Suklaiset mansikka-vaahtokarkkivartaat vaativat hiukan askartelua, kun tuoreet mansikat dipateen ensin sulatettuun suklaaseen ja pistellään sitten grillitikkuihin vaahtokarkkien kera.

Katso myös lisää vinkkejä juhlatarjoiluihin:
Buffetpöytä juhliin
Juhlapöydän makeat herkut
Noutopöydän suolaiset suupalat
Booli ja muut juhlajuomat
Anna.fi: Kevätjuhla menu

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nopeat ja helpot juhlatarjoilut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X