kvinoa-nokkossalaatti
Ruoka

Noutopöydässä juhlivat uuden sadon antimet

Kesäiseen noutopöytään kootaan raikkaita ja ruokaisia salaatteja, meheviä kasvispiirakoita ja muita herkkuja, joissa maistuvat jo uuden sadon antimet.

kvinoa-nokkossalaatti

Muutama ruokaisa salaatti lisukkeineen riittää yleensä hyvin juhlien ruokatarjoiluksi. Esimerkiksi kvinoa-nokkossalaatti on täyttävä salaatti, joka saa keväistä makua kiehautetusta nokkosesta ja vihreästä parsasta.

Tabbule-salaatti puolestaan sekoitetaan bulguri-vehnärouheesta ja kasviksista. Kevätsipuli ja tuoreet yrtit antavat salaatille makua.

vihreäperunasalaatti

Vihreä perunasalaatti tehdään uusista perunoista, jotka keitetään ja maustetaan yrttiöljyllä ja kapriksilla.

Rapea kaalisalaatti sekoitetaan varhaiskaalista, selleristä ja salaattifenkolista. Mukaan voi lisätä myös retiisejä tai mansikoita.

Salaattien rinnalle noutopöytään sopivat erilaiset paahdetut ja marinoidut kasvikset, joilla kukin voi täydentää salaattiannostaan oman maun mukaan.

paahdetutkirsikkatomaatit

Salaattien seuraan sopivat esimerkiksi paahdetut kirsikkatomaatit, jotka saavat makua chilistä, timjamista ja valkosipulista.

Marinoidut grillikasvikset ovat syötävän pehmeitä ja maukkaita herkkupaloja. Ne syntyvät grillatuista munakoisoista, paprikoista ja kesäkurpitsasta, jotka saavat uiskennella mausteisessa öljyssä mielellään yön yli.

marinoidut paprikat tapaksina

Samaan tapaan tehdään myös marinoidut paprikat, jotka saavat makua valkosipulilla ja yrteillä maustetusta öljystä.

Paahdetut juurekset syntyvät ensimmäisistä uuden sadon perunoista, porkkanoista, palsternakoista ja sipulista, jotka paahdetaan kypsiksi ja valellaan mausteöljyllä.

kesäkurpitsaleipä

Salaattien ja kasvisten kera noutopöydässä tarjotaan omatekoista leipää, kutenkesäkurpitsaleipää tai porkkanapatonkia. Leivän pinnalle sipaistaan kasvistapenadea, joka pyöräytetään varhaisporkkanoista, oliiveista, kapriksista ja mausteista.

Mehevistä kesätomaateista syntyy noutopöytään värikäs ja helppo kasvispiirakka, jonka voi esivalmistella paistamalla pohjan jo aamulla valmiiksi.

lohiparsapiirakka

Parsa kuuluu alkukesän sesonkiherkkuihin, ja siitä voi tehdä juhlapöytään vaikka näyttävän lohi-parsapiiraan.

Parsa ryydittää ruokaisaksi myös keväisen nokkos-parsapannukakun, joka on piirakkaa helpompi tarjottava noutopöytään.

kasvismunakas_frittata

Kasvismunakas eli frittata on vavaton ja ruokaisa tarjottava juhlaväelle. Värikäs uunimunakas täytetään kesäkurpitsalla, paprikalla, kevätsipulilla ja tomaateilla.

Lisää ruokaideoita juhliin: Kesäinen juhlamenu rennosti Nopeat ja helpot juhlatarjoilut Parhaat makeat leivonnaiset juhliin Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko Ruoka.fi: Buffet-pöydän parhaat salaatit

Kommentoi

Kommentoi juttua: Noutopöydässä juhlivat uuden sadon antimet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.