Nyt grillataan! Joko tunnet epäsuoran ja suoran grillauksen?

Grillaus on jokakesäinen tapa, mutta samat pulmat nostavat päätään vuosi toisensa perään. Jos ihmettelet, miksi grillaamistasi lihoista tulee aina kuivia ja kärvähtäneitä, voi vika olla valitsemassasi grillaustavassa.

Erilaiset grillattavat vaativat erilaisia grillaustapoja riippuen esimerkiksi koosta ja kypsymisajasta.

Jos taas haluat grillata brikettigrillillä, kannattaa kiinnittää huomiota turvalliseen sytyttämiseen.

Suora lämpö

– Liha grillataan suoraan hiilloksen yläpuolella.

– Soveltuu lihoille, joita grillataan korkeintaan 20 minuuttia.

Epäsuora lämpö

– Hiillos levitetään grillin reunoille ja liha asetetaan keskelle. Kaasugrillissä sytytetään vain toinen poltin ja ruoka asetetaan siten, ettei se ole suoraan sytytetyn polttimen päällä.

– Soveltuu isommille lihapaloille, joita grillataan yli 20 minuuttia. Lihapalan alle voidaan asettaa kulho, johon rasva ja neste valuvat.

makkaraa grillissä

Brikettigrillin sytyttäminen

  1. Aseta piippusytyttimeen briketit.
  2. Aseta grillin brikettiritilälle muutama sytytyspala ja sytytä ne.
  3. Aseta piippusytytin palavien sytytyspalojen päälle.
  4. Anna brikettien syttyä ja lämmetä kunnolla. Kun liekit nousevat brikettien ylle, briketit ovat valmiit. Aikaa kuluu 20–40 minuuttia, määrästä riippuen.
  5. Suojaa kätesi grillikäsineellä ja kaada hehkuvat briketit varovasti brikettiritilälle.
  6. Nosta päälle grilliritilä ja aloita grillaus.

Brikettigrillin sytyttäminen

Lisää grillausvinkkejä:

Pieni grillausopas
Grillaajan ABC
Suojaa grilli
Ruoka.fi: Grillaus: Huippukokki paljastaa – parhaat vinkit ja pahimmat mokat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nyt grillataan! Joko tunnet epäsuoran ja suoran grillauksen?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X