Nyt vokataan!
Aasialaistyyliset vokit ovat oivallisia arkiruokia: helppoja, nopeita ja useimmiten melko kevyitäkin. Valitse mieluisin seitsemästä reseptistä tai vokkaa uusi herkku vaikka viikon jokaisena päivänä.

Kaali-kasvisvokkiin käytetään kiinankaalia, parsakaalia ja porkkanaa, jotka saavat seurakseen riisinuudelia ja cashew-pähkinöitä.
Katkarapuvokkiin tarvitaan katkarapujen lisäksi kaalia ja kevätsipulia. Vokin miedot maut saavat potkua tuoreesta inkivääristä ja chilistä.

Lohivokki syntyy pikaisesti paistetuista vihanneksista, nuudeleista ja seesaminsiemenissä kieritellyistä lohimedaljongeista.
Thaimaalaisessa pähkinä-broilerivokissa maistuvat cashew-pähkinät, valkosipuli, chili ja korianteri. Broilerin sijasta vokkiin voi käyttää myös porsaanlihaa, ja lisukkeeksi sopii riisi tai nuudeli.

Liha-nuudelivokissa kohtaavat riisinuudelit, siitakesienet, paksoi ja naudan ulkofilee.
Kiinalaisen possuvokin juju on erikseen keitetyssä kastikkeessa, joka saa makua inkivääristä, chilistä ja soijasta.

Myös jälkiruoan voi valmistaa vokkaamalla. Omena-marjavokki valmistetaan sesongin marjoista, jotka tarjotaan lämpiminä ihanan kaneli-valkosuklaamoussen kera.
Lisää aasialaisia ruokaideoita:
Aasialainen ruoka tuo auringon keittiöön
Aasialaisen keittiön mausteet
Aasialainen ruoka houkuttelee
Thaimaalaista ruokaa
Ruoka.fi: Kasviswok
Kuvat: Kristiina Kurronen ja Ari Heinonen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nyt vokataan!