Omenapiirakka kahdeksalla eri tavalla

Suussasulava omenapiirakka on syksyn hittileivonnainen. Omenapiirakan voi leipoa monella tavalla, tässä kahdeksan eri tyyliä.

Omenapiirakka on makeiden piirakoiden kestosuosikki, eikä syyttä. Valitse suosikkisi Kotilieden kahdeksasta eri reseptistä.

Lue myös: Syksy maistuu omenalta

Omenapiirakka

Perinteinen kanelinen omenapiirakka koristellaan puolukoilla tai karpaloilla. Marjan omenapiirakka on mutkaton piirakka, joka on helppo valmistaa.

aprikoosi-omenapiirakka

Aprikoosi-omenapiirakkaan voi käyttää joko kuivattuja aprikooseja tai aprikoosimarmeladia. Piirakan voi myös pakastaa vierasvaraksi. Tjudön omenapiirakassa omenat saavat seurakseen manteleita ja päälleen taikinaristikon.

ranskalainen omenapiirakka

Ranskalainen omenapiirakka kätkee sisälleen herkullista marsipaania ja ranskankermaa. Amerikkalainen omenapiiras saa makua pistaaseista ja se tarjoillaan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

sitruunan makuinen omenapiirakka

Sitruunanmakuisen omenapiirakan taikina tehdään pullataikinan ohjeella. Talkooväen omenapiirakasta riittää isolle joukolle. Piirakka sopii myös kananmunattomaan ruokavalioon.

Kokeile myös muita makeita ja suolaisia omenaherkkuja ja katso vinkit omenoiden säilöntään.

Keskustelu

OLIS KIVA KUN NÄÄ LÖYTYIS JO LEHDESTÄ ETTEI TARTTE ERIKSEERN MENNÄ KONEELLE.
T.AULIKKI PITKÄNEN

Ruoka- ja leivontaohjeita vois mielestäni olla enemmän. Ihan tavallisia ja helppotekoisia. Samoin vois olla aine vuodenaikaan liittyvää tietoa esim pihakasvien hoidosta. Muuten mielenkiintoinen ja hyvä lehti.
Terv. Sirpa Pohjola

Taidan kokeilla näitä reseptejä kun ovat helppoja
tehdä ja onnistuneen näköisiä

Kommentoi juttua: Omenapiirakka kahdeksalla eri tavalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X