Omenapiirakka kahdeksalla eri tavalla
Omenapiirakka on makeiden piirakoiden kestosuosikki, eikä syyttä. Valitse suosikkisi Kotilieden kahdeksasta eri reseptistä.
Lue myös: Syksy maistuu omenalta
Perinteinen kanelinen omenapiirakka koristellaan puolukoilla tai karpaloilla. Marjan omenapiirakka on mutkaton piirakka, joka on helppo valmistaa.
Aprikoosi-omenapiirakkaan voi käyttää joko kuivattuja aprikooseja tai aprikoosimarmeladia. Piirakan voi myös pakastaa vierasvaraksi. Tjudön omenapiirakassa omenat saavat seurakseen manteleita ja päälleen taikinaristikon.
Ranskalainen omenapiirakka kätkee sisälleen herkullista marsipaania ja ranskankermaa. Amerikkalainen omenapiiras saa makua pistaaseista ja se tarjoillaan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Sitruunanmakuisen omenapiirakan taikina tehdään pullataikinan ohjeella. Talkooväen omenapiirakasta riittää isolle joukolle. Piirakka sopii myös kananmunattomaan ruokavalioon.
Kokeile myös muita makeita ja suolaisia omenaherkkuja ja katso vinkit omenoiden säilöntään.
Keskustelu
OLIS KIVA KUN NÄÄ LÖYTYIS JO LEHDESTÄ ETTEI TARTTE ERIKSEERN MENNÄ KONEELLE.
T.AULIKKI PITKÄNEN
Ruoka- ja leivontaohjeita vois mielestäni olla enemmän. Ihan tavallisia ja helppotekoisia. Samoin vois olla aine vuodenaikaan liittyvää tietoa esim pihakasvien hoidosta. Muuten mielenkiintoinen ja hyvä lehti.
Terv. Sirpa Pohjola
Hyvä sivu, tallennan ”Suosikit”
Taidan kokeilla näitä reseptejä kun ovat helppoja
tehdä ja onnistuneen näköisiä
niinpä ois hyvä jos ois lehes mutkun ei t:Hanna
Kommentoi juttua: Omenapiirakka kahdeksalla eri tavalla