Omenapiirakka x 5

Omenapiirakka maistuu kaikille, mutta onko sinun suosikkisi helppo vai haastava? Poimi omasi viidestä piirakkareseptistä tai kokeile vaikka kaikkia!

Kotimainen omena on herkku sellaisenaan, mutta kanelilla maustettuna piirakan täytteenä siinä on suorastaan taikaa. Mehevä omenapiirakka maistuu vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa suorastaan taivaalliselta. Kokosimme tähän tarjolle helppoja ja vähän haastavampia omenapiirakoiden ohjeita sekä maailmalta tunnettuja  klassikkoja kuten tarte tatin ja itävaltalainen omenastruudeli.

Karamellisoitua omenaa

Pienten omenapiirakoiden taikinaan käytetään keitettyä perunaa, täyte tehdään karamellisoimalla omenalohkot pannulla ja pinnalle ripotellaan vielä kookoksella ja mantelilla maustettu muruseos.

Pienet omenapiirakat

Omenapiirakka helposti

Helppo omenapiirakka valmistuu vaivattomasti, kun ainekset vain sekoitetaan keskenään, eikä mitään vatkata. Pehmeää omenapiirakkaa syntyy kerralla kätevästi koko pellillinen.

Helppo omenapiirakka

Omenapiirakka rapakon takaa

Amerikkalaisessa omenapiirakassa mehevä ja makea omenatäyte kätketään voitaikinakuoren alle.

amerikkalainen omenapiirakka

Omenakeikauskakkua

Hiukan haastetta kaipaavalle leipurille sopii tarte tatin eli ranskalainen omenapiirakka, jossa pohjataikina levitetään karamellisoitujen omenien päälle, mutta tarjolle tuotaessa koko herkku keikautetaankin ylösalaisin.

tarte tatin

 

Struudelia ja kermavaahtoa

Myöskään itävaltalainen omenastruudeli ei ole omenaleivonnaisista helpoin, mutta paperinohut kuori ja rusinoilla ja pähkinöillä kruunattu makea omenatäyte ovat vaivan arvoisia.

Kuvat: Norman Ojanen

Lisää ruokaideoita omenasta:
Alkusyksyn omenaherkut
Omena mehuksi
Omatekoinen omenahillo säilöö sadon
Omenien kuivaaminen säilöö omenasadon
Ruoka.fi: Omenapiirakka x 9

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omenapiirakka x 5

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X