Omenoiden kuivaaminen – näin säilöt helposti omenat talteen

Omenoiden kuivaaminen on helppo tapa säilöä runsas hedeläsato talteen. Kokeile Kotilieden helppoa ohjetta!

Omenoiden kuivaaminen auttaa runsaan omenasadon säilömisessä talteen. Kuivatut omenat maistuvat sellaisenaan tai vaikka myslin joukossa.

Omenoiden kuivaaminen – näin onnistut

1. Pese omenat ja poista siemenkodat.
2. Leikkaa omenat ohuiksi, puolen sentin viipaleiksi.
3. Levitä viipaleet tasaisesti uuniritilälle.
4. Kuivaa omenoita uunissa 50 asteessa, kunnes ne tuntuvat nahkeilta.
5. Pidä uuninluukku raollaan esimerkiksi väliin jätettävän lusikan avulla, jotta kosteus pääsee haihtumaan uunista.

Avainsanat

Keskustelu

Omenien kuivumisaika riippuu viipaleiden paksuudesta ja omenien mehukkuudesta. Noin 6 tuntia on sopiva, mutta kuivumista kannattaa seurata, etteivät kuivaa liikaa. Kuivauslämpötila ei saa nosta yli 50 asteen, jotteivät omenat kypsy.

Kommentoi juttua: Omenoiden kuivaaminen – näin säilöt helposti omenat talteen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X