
Omenoiden kuivaaminen uunissa – näin säilöt helposti omenat talteen
Omenoiden kuivaaminen on helppo tapa säilöä runsas hedeläsato talteen. Kokeile Kotilieden helppoa ohjetta!
Omenoiden kuivaaminen auttaa runsaan omenasadon säilömisessä talteen. Kuivatut omenat maistuvat sellaisenaan, jogurtin, aamupuuron kanssa tai vaikka myslin joukossa.

Omenoiden kuivaaminen – näin onnistut
1. Pese omenat ja poista siemenkodat.
2. Leikkaa omenat ohuiksi, puolen sentin viipaleiksi.
3. Levitä viipaleet tasaisesti uuniritilälle.
4. Kuivaa omenoita uunissa 50 asteessa, kunnes ne tuntuvat nahkeilta.
5. Pidä uuninluukku raollaan esimerkiksi väliin jätettävän lusikan avulla, jotta kosteus pääsee haihtumaan uunista.
Myös nämä jutut saattaisivat kiinnostaa sinua:
Lue myös Anna.fi: Nyt on kotimaisen omenan aika – katso herkulliset omenapiirakkareseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenoiden kuivaaminen uunissa – näin säilöt helposti omenat talteen
Kuinka kauan kuivumisessa menee?
Omenien kuivumisaika riippuu viipaleiden paksuudesta ja omenien mehukkuudesta. Noin 6 tuntia on sopiva, mutta kuivumista kannattaa seurata, etteivät kuivaa liikaa. Kuivauslämpötila ei saa nosta yli 50 asteen, jotteivät omenat kypsy.
mitenkäs kiertoilmauuni?