Omenien kuivaaminen säilöö omenasadon

Runsaan omenasadon saa säilöön, kun omenat leikkaa renkaiksi ja kuivaa. Kuivatut omenat maistuvat sellaisenaan tai vaikka myslin joukossa.

Kuivaa omenat näin

1. Pese omenat ja poista siemenkodat.
2. Leikkaa omenat ohuiksi, puolen sentin viipaleiksi.
3. Levitä viipaleet tasaisesti uuniritilälle.
4. Kuivaa omenoita uunissa 50 asteessa, kunnes ne tuntuvat nahkeilta.
5. Pidä uuninluukku raollaan esimerkiksi väliin jätettävän lusikan avulla, jotta kosteus pääsee haihtumaan uunista.

Lue lisää omenasta:
Alkusyksyn omenaherkut
Kotikokin suositut omenalajikkeet
Omena mehuksi
Omatekoinen omenahillo säilöö sadon
Ruoka.fi: omenapiirakka x 9

Kuva: Piia Arnould

Keskustelu

Omenien kuivumisaika riippuu viipaleiden paksuudesta ja omenien mehukkuudesta. Noin 6 tuntia on sopiva, mutta kuivumista kannattaa seurata, etteivät kuivaa liikaa. Kuivauslämpötila ei saa nosta yli 50 asteen, jotteivät omenat kypsy.

Kommentoi juttua: Omenien kuivaaminen säilöö omenasadon

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X