Paahtopaisti lisukkeineen sopii sunnuntairuoaksi – näin eri tavoin sen voit valmistaa
Paahtopaisti ruskistetaan nopeasti pannulla ennen kuin se laitetaan kypsymään uuniin. Alhaisessa, noin 125-asteen lämpötilassa paahtopaisti kypsyy tasaisen punertavaksi. Valmis paahtopaisti saa levätä folioon käärittynä vartin verran.
Helppo paahtopaisti laitetaan ruskistamatta uunivuokaan yhdessä sipulien ja valkosipulin kanssa. Paahtopaistin voi tarjota kuumana tai seuraavana päivänä kylmänä.
Lämpimän paahtopaistin kera maistuvat valkosipuliperunat, uunijuurekset, ratatouille tai vaikka vihreät pavut.
Kylmästä paahtopaistista voi valmistaa vaikkapa maukkaita paahtopaistileipiä seuraavan päivän lounaaksi tai iltapalaksi.
Perinteinen paahtopaisti tehdään naudasta, mutta myös porosta ja karitsasta valmistuu maukas paisti. Poron paahtopaistin seuraksi sopivat paahdetut juurekset, karitsan paahtopaisti puolestaan tarjotaan tattirisoton ja tumman dijonkastikkeen kera.
Lisää ruokaideoita lihasta:
Paahtopaisti saa makunsa maustekyvyssä
Paisti x 7
Lihan paistolämpötilat
Hirvipaisti on mehevää riistaruokaa
Ruoka.fi: Potkaa, etuselkää – haudutellaan hitaasti hyvää
Kuvat: Kristiina Kurronen
Keskustelu
Kommentoi juttua: Paahtopaisti lisukkeineen sopii sunnuntairuoaksi – näin eri tavoin sen voit valmistaa