Paahtopaisti lisukkeineen sopii sunnuntairuoaksi – näin eri tavoin sen voit valmistaa

Täydellinen paahtopaisti on mehevä ja murea. Lihan laadun ja paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana, mutta muuten paahtopaisti on varsin helppo valmistaa. Lisukkeetkin voi kypsentää uunissa kätevästi samalla.

Paahtopaisti ruskistetaan nopeasti pannulla ennen kuin se laitetaan kypsymään uuniin. Alhaisessa, noin 125-asteen lämpötilassa paahtopaisti kypsyy tasaisen punertavaksi. Valmis paahtopaisti saa levätä folioon käärittynä vartin verran.

Helppo paahtopaisti laitetaan ruskistamatta uunivuokaan yhdessä sipulien ja valkosipulin kanssa. Paahtopaistin voi tarjota kuumana tai seuraavana päivänä kylmänä.

Lämpimän paahtopaistin kera maistuvat valkosipuliperunat, uunijuurekset, ratatouille tai vaikka vihreät pavut.

Kylmästä paahtopaistista voi valmistaa vaikkapa maukkaita paahtopaistileipiä seuraavan päivän lounaaksi tai iltapalaksi.

Perinteinen paahtopaisti tehdään naudasta, mutta myös porosta ja karitsasta valmistuu maukas paisti. Poron paahtopaistin seuraksi sopivat paahdetut juurekset, karitsan paahtopaisti puolestaan tarjotaan tattirisoton ja tumman dijonkastikkeen kera.

Lisää ruokaideoita lihasta:
Paahtopaisti saa makunsa maustekyvyssä
Paisti x 7
Lihan paistolämpötilat
Hirvipaisti on mehevää riistaruokaa
Ruoka.fi: Potkaa, etuselkää – haudutellaan hitaasti hyvää

Kuvat: Kristiina Kurronen

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahtopaisti lisukkeineen sopii sunnuntairuoaksi – näin eri tavoin sen voit valmistaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X