Päärynäkeitto Kotiliesi
Ruoka

Päärynä antaa makua keittoihin

Päärynä on mainio hedelmä sellaisenaan, mutta siitä syntyy myös mehukkaita keittoja.

Päärynäkeitto Kotiliesi

Mieto ja mehukas päärynä antaa makua keittoihin, joissa se saa makuparikseen muita raaka-aineita.

Juuriselleri, porkkana, purjo ovat hyviä kumppaneita päärynäkeitossa, jossa juurekset ensin kuullotetaan kattilassa. Keittoon makua tuo kanaliemi, johon lisätään kuoritut ja lohkotut päärynät. Kun juurekset ovat pehmeitä, keitto soseutetaan. Sen voi tarjota murustetun sinihomejuuston kera tai ruohosipulilla maustetun ranskankerman kanssa.

Päärynät Kotiliesi

Päärynäinen juustokeitto  syntyy kotikokin arkisista raaka-aineista lukuun ottamatta sinihomejuustoa ja päärynöitä. Ensin valmistetaan maitopohjainen liemi, johon murennetaan aurajuusto.

Keiton kiehahdettua siihen lisätään pieniksi kuutioiksi leikatut päärynät ja mausteet. Päärynäisen juustokeiton kanssa maistuu kuutioiksi leikatut ja paahdetut leipäkuutiot sekä hienonnettu persilja.

päärynä-avokadokeitto kotiliesi

Päärynä-avokadokeitossa käytetään päärynäsosetta hedelmien sijaan. Makua keittoon tuovat myös kasvisliemi, johon lisätään omena- tai päärynämehua sekä muutama ruokalusikallinen sitruunanmehua.

Kun kasvisliemi ja mehu on kiehautettu, siihen sekoitetaan avokado- ja päärynäsose. Kerma ja mausteet viimeistelevät keiton, jonka voi koristella sitruunamelissalla.

Päärynä-avokadokeiton voi nauttia myös kylmänä.

Mistä kypsän päärynän tunnistaa?

Kun päärynä on kypsä ja mehukas, sen tyviosa tuntuu pehmeältä. Huoneenlämmössä päärynä kypsyy maukkaaksi parissa päivässä. Jos ostat hedelmiä kerrallaan enemmän, laita osa kylmään, 2- 6 asteeseen.

Päärynät Kotiliesi

Lue myös:

Päärynäreseptejä herkutteluun

Päärynä piristää, tunnetko hedelmän?

Päärynäjälkiruokia ja -leivonnaisia

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Päärynä antaa makua keittoihin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.