Päärynä maistuu alkupaloissa, keitoissa ja jälkiruoissa – 7 maukasta ohjetta

Raikas päärynä tuo hedelmäisyyttä niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin. Perinteisten makuyhdistelmien rinnalla kannattaa rohkeasti tarttua uusiin ideoihin ja yllättyä päärynän monimuotoisuudesta.

Päärynää käytetään harvemmin keitoissa, vaikka se on oiva raaka-aine samettisiin sosekeittoihin. Pirteässä päärynä-avokadokeitossa yhdistyvät avokadon täyteläisyys ja päärynän raikkaus. Maukas kokonaisuus viimeistellään kermatilkalla, sitruunamehulla ja kirvelillä.

189654-tartaletit.jpg

Suloiset päärynä-vuohenjuustomoussetartaletit hurmaavat juhlien noutopöydässä. Näyttävästä ulkomuodosta huolimatta cocktailpalojen valmistaminen on hyvin helppoa, sillä tartalettikupit syntyvät valmiista filotaikinasta. Tartaletit täytetään säilykepäärynöistä, vuohenjuustosta ja maitorahkasta valmistetulla kuohkealla täytteellä. Saksanpähkinärouhe ja krassit kruunaavat juhlien herkullisimpien suupalojen ulkonäön.

Vuohipaimenen salaatti on nopeatekoinen lisäke aterialle. Lehtisalaatti, herkkusienet, päärynä ja vuohenjuusto muodostavat maukkaan kokonaisuuden, jota mehevöitetään raikkaalla salviakastikkeella.

184104-hedelmavartaat.jpg

Helpot hedelmävartaat ja päärynä-raejuustosalsa antavat potkua päivään. Varrastikkuihin pujotetaan ananasta, banaania, kiiviä ja viinirypäleitä. Vartaiden runsas hedelmäisyys saa vastapainoa proteiinipitoisesta salsasta, jossa yhdistyvät raejuusto, tuore minttu ja päärynäkuutiot. Terveellinen herkku takaa vitamiinien saannin ja tarjoaa nautinnollisen tauon kiireisen päivän keskellä.

178221-punaisetpaarynat.jpg

Punaiset päärynät ja sabayonkastike on jälkiruokaklassikko vailla vertaa. Pienikokoisia, kuorittuja päärynöitä keitetään punaviinissä tai marjamehussa, jolloin ne imevät makua ja väriä itseensä. Jäähtyneet päärynät nautitaan munankeltuaisista, sokerista ja valkoviinistä valmistetun makean jälkiruokakastikkeen kera.

Päärynäpiiraat

Annoskokoiset päärynäpiiraat hurmaavat tutulla makumaailmallaan. Vuokien pohjalle lusikoidaan päärynä- ja omenaraastetta, jotka on maustettu kanelisokerilla. Hedelmäraasteet peitetään taikinakannella ja nostetaan uunin lämpöön. Jo ensimmäinen lusikallinen herkullista piirasta tuon kanelin ja päärynän vastustamattomat maut suuhun!

193068-paaryna-puolukkatorttu.jpg

Kahvipöydän keskipisteenä komeilee näyttävä päärynä-puolukkatorttu. Ohuen piirakkapohjan päälle asetellaan päärynäviipaleita ja jäisiä puolukoita ennen uuniin nostamista. Kypsä torttu hunnutetaan sitruunaisella kermaseoksella, joka hyytyy liivatelehtien ansiosta kauniiksi kerrokseksi herkun pinnalle.  Muutama päärynäviipale ja puolukka viimeistelevät tortun kuvankauniiksi kahviherkuksi.

Herkullisia omenareseptejä:
Omenaiset jälkiruoat – 11 helppoa ohjetta
Syksyn parhaat ruokalahjat omenasta – 8 herkullista ohjetta
Leivotaan omenapiirakkaa – katso helpot ohjeet
Keitot, kastikkeet, padat, salaatit – kokkaa omenoista arkiruokaa
Tee itse omenasta hilloa, sosetta ja marmeladia – 8 ohjetta
Ruoka.fi: Omenapiirakka x 9

Keskustelu

Kommentoi juttua: Päärynä maistuu alkupaloissa, keitoissa ja jälkiruoissa – 7 maukasta ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X