Päärynäjälkiruokia ja -leivonnaisia

Päärynät sopivat mainiosti erilaisiin jälkiruokiin ja leivontaan. Mantelimassalla ja aprikoosihillolla maustettu päärynäpiirakka on helppo pyöräyttää vaikka kahvin kaveriksi, varsinkin jos piirakan tekee valmistaikinasta.

Päärynätorttu vaatii hiukan enemmän vaivaa, mutta marenkipilven alle kätkeytyvä suloinen yhdistelmä vadelmahilloa, päärynöitä ja tuorejuustoa palkitsee leipojan.

Poires Belle-Hélène, eli kauniin Helenan päärynät on klassinen jälkiruoka, joka syntyy, kun keitetyt päärynät tarjoaa ranskalaisen keittiömestari Escoffierin tapaan vaniljajäätelön ja suklaakastikkeen kera.

Mausteinen tuulahdus Tuhannen ja yhden yön tarinoista leijailee keittiöön, kun uunista nostaa tarjolle Aladinin taikapäärynät. Mantelien, rusinoiden, inkiväärin ja hunajan maustaman lämpimän päärynäjälkkärin kruunaavat kylmä jäätelö ja kinuskikastike.

Lue myös:
Päärynäreseptejä herkutteluun

Kuva: Jorma Marstio

Keskustelu

Kotona leivottu leipä tai sämpylä on arvokas asia.Itse olen ihastunut leipä ohjeeseen ,josta leivon sämpylöitä.Taikina nostatetaan yön yli astiassa pöydällä.Siitä valmistetaan hapatettua vehnäleipää,johon voi laittaa haluamaansa jauhoa.Tällainen juureen valmistettu leipä- tai sämpylä on vatsalle ystävällinen.Taikinaan voi lisätä esim. auringonkukan siemeniä, joka antaa pähkinäisen maun.Suosittelen kokeilemaan.

Kommentoi juttua: Päärynäjälkiruokia ja -leivonnaisia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X