Päärynäreseptejä herkutteluun

Makean mehukkailla päärynöillä voi herkutella sellaisenaan, tai niitä voi viipaloida juustotarjottimelle.

Päärynä sopii erityisesti sinihomejuuston, vuohenjuuston ja pecorinon, italialaisen lampaanmaitojuuston seuraksi.

Myös pähkinöitä, vaikkapa saksanpähkinöitä, kannattaa kokeilla päärynän kumppaniksi.

Päärynät voi myös marinoida mausteliemessä. Sahramipäärynät maistuvat jälkiruokien, jäätelön ja juustojen kera, mutta kaunis lasitölkki täynnä mausteisia päärynöitä on myös mukava ruokalahja.

Päärynät maistuvat myös salaateissa, ja voi niitä käyttää keittoonkin. Sekä päärynäinen sinihomejuustokeitto että vuohipaimenen salaatti sopivat alkuruoaksi.

Yksinkertainen, mutta ihastuttava alkupala syntyy myös, kun päärynälohkot kääräisee ilmakuivattuun kinkkuun.

Lue myös:
Päärynäjälkiruokia ja -leivonnaisia

Kuva: Norman Ojanen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Päärynäreseptejä herkutteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X