Ruoka

Pääsiäisen jälkiruoat moneen eri makuun – tarjoa raikas päätös juhla-aterialle

Makeat, mutta raikkaat herkut aateloivat pääsiäispöydän. Valkosuklaa, hedelmät ja kahvi maustavat juhla-aterian makeat palat. Katso herkulliset jälkiruokavinkit!

Pääsiäisen jälkiruoat mietinnässä? Mitä tarjota aterian päätteeksi? Mämmiä, pashaa vai kenties jotain ihan muuta? Kokosimme Kotilieden jälkiruoat, jotka maistuvat vaikka vatsa olisikin jo pullollaan lammasta ja muita pääsiäisherkkuja.

Lue myös: Pääsiäisen menu

Hedelmäiset pääsiäisen jälkiruoat hurmaavat raikkaudellaan

Pääsiäisen jälkiruoat maustetaan hedelmillä. Kevätauringolta näyttävät herkkuhedelmät mango, passion, ja ananas istuvat jälkkäreihin oivallisesti.

Passion-vaniljapasha on modernisoitu versio perinteisestä pääsiäisherkusta. Tropiikin passionhedelmä antaa uutta makua ja raikkautta makealle pashalle.

Pääsiäiseen kuuluvat tietysti myös pääsiäismunat, joita voi hyödyntää jälkiruoissakin. Mango-mignonmaljat syntyvät, kun pääsiäisen suosikkimuna sulatetaan laseihin, jotka sitten täytetään mango-jogurttivanukkaalla.

Tropiikin valkosuklaamousse on hurmaava pääsiäisen jälkiruoka, kun se tarjotaan jännittävästi suklaamunien sisään pursotettuna. Helppo jälkiruokamousse saa raikasta makua passionhedelmästä ja mangosta.

Ananaspannacotta on lempeän kermainen vanukas, jolle kookos antaa tropiikin makua ja tuore ananas raikkautta.

Aurinkoinen hedelmäsalaatti on helppo jälkiruoka, johon sekoitetaan runsaasti auringon keltaisia hedelmiä. Hedelmäsalaatti on sellaisenaan ihanan raikas ja kevyt jälkiruoka tuhdille pääsiäisaterialle, mutta se toimii myös pirteänä makuparina täyteläiselle suklaamousselle.

Pääsiäisenä voi jo ottaa varaslähdön kesään ja nauttia astetta viileämmistäkin herkuista. Kerrosta vuokaan manteliliköörillä ryyditettyä valkosuklaista jäädykemassaa sekä hunajaista pähkinäkrokanttia ja nosta vuoka sitten pakastimeen jäätymään. Aprikoosinpuolikkaiden ja tuoreen mintun kanssa tarjottuna hunajakrokanttijäädyke ei ole äklömakea, vaan mukavan raikas kokonaisuus.

Jos pääsiäinen ajoittuu alkukevääseen, voi saatavilla olla vielä persimoneja, voit korvata persimonit myös passio-hedelmillä, mangolla. Persimonit mehustuvat mukavan pehmeiksi purkissa ravistamalla. Mehustetuilla persimoneilla ja hunaja-konjakkivaahdolla kruunattu lumivalkea pavlova-kakku on todellinen kahvipöydän katseenvangitsija.

Lue myös: Pääsiäisen parhaat juustokakut

Valkosuklaset pääsiäisen jälkiruoat

Suussa sulavat pääsiäisen jälkiruoat syntyvät valkosuklaasta.

Valkosuklaasta ja rahkasta tehty veikeä valkosuklaamuna tarjoillaan raikkaan hedelmäkiisselin kera.

Sitruunalla maustetusta tuorejuustosta, valkosuklaasta ja mangososeesta syntyvät makean raikkaat valkosuklaa-juustoleivokset, jotka viimeistellään passiohedelmällä.

Appelsiini-valkosuklaakakku on keksipohjainen juustokakku, jonka kruunaa omatekoinen mantelipraliini. Kakun voi tarjota jääkaapissa hyydytettynä kakkuna, tai pakastimessa raikkaiksi jäädykeleivoksiksi jäädytettynä.

Kahvilla maustetut pääsiäisen jälkiruoat

Atsteekkien aarre, suklaa, saa suun makeaksi ja mielen autereiseksi. Suklaasta valmistuvat monenmoiset jälkiruoat, kuten suklaamousse. Suussa sulava suklaamousse saa tässä herkullisessa reseptissä makua kahvista.

Jäähileinen kahvijogurtti-granita on virkistävä sohjo, jonka voi tarjota jälki- tai väliruokana.

Kahvijäätelö ja espressogranola itsetehtyinä maistuvat herkulliselta. Jäätelönvalmistus kannattaa aloittaa  jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Monen mielestä pääsiäisen jälkiruoat eivät ole mitään ilman tiramisua. Kun haluat tehdä täydellisen pääsiäisen jälkiruoan, kokeile Henkka Alenin maailman parasta tiramisua. Tämä jälkkäri ei voi mennä vikaan.

Pääsiäisen jälkiruoka perinteiseen tyyliin tai hieman tuunaten

Perinteinen pasha on pääsiäispöydän klassikko. Se maistuu kermalta, rahkalta, manteleilta ja raikastuu ihanasti sitruunalla. Halutessasi voit koristella tarjoiluvadin tuoreilla hedelmillä tai pääsiäismakeisilla ja tarjota jälkiruoan sellaisenaan tai pääsiäispullan eli baban tai kulitsan kera. 

Toiset rakastavat, toiset vihaavat, mutta kiistatta mämmi kuuluu pääsiäisen ehdottomiin klassikoihin. Perinteinen mämmi valmistetaan ruismaltaista sekä ruisjauhoista imellyttämällä ja uunissa pitkään hauduttamalla. Nopeammin mämmi valmistuu siirapilla, kuten tässä reseptissä.

Mämmi nautitaan yleensä kerman ja sokerin kera, mutta valmistuupa siitä myös pääsiäisen paras jäätelö niille, jotka eivät perinteisestä mämmistä välitä. Mämmipikajäätelöön tarvitset vain neljä raaka-ainetta ja pakastimen.

Pääsiäisen jälkiruoat tehdään usein rahkasta. Kokeile ihanan raikasta rahkajuustokakkua, näyttävästi koristeltua rahkakääretorttua tai lempeän viehkoa persikka-rahkapiirakkaa.

Lue myös: Gluteenittomia leivonnaisia pääsiäispöytään

Artikkelia on muokattu 14.1.2024

Lue myös Anna.fi:  Tee ihanat pashapavlovat pääsiäiäispöytään 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäisen jälkiruoat moneen eri makuun – tarjoa raikas päätös juhla-aterialle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.