
Pääsiäisen jälkiruoat moneen eri makuun – tarjoa raikas päätös juhla-aterialle
Makeat, mutta raikkaat herkut aateloivat pääsiäispöydän. Valkosuklaa, hedelmät ja kahvi maustavat juhla-aterian makeat palat. Katso herkulliset jälkiruokavinkit!
Pääsiäisen jälkiruoat mietinnässä? Mitä tarjota aterian päätteeksi? Mämmiä, pashaa vai kenties jotain ihan muuta? Kokosimme Kotilieden jälkiruoat, jotka maistuvat vaikka vatsa olisikin jo pullollaan lammasta ja muita pääsiäisherkkuja.
Lue myös: Pääsiäisen menu
Hedelmäinen pääsiäisen jälkiruoka
Passion-vaniljapasha on modernisoitu versio perinteisestä pääsiäisherkusta. Tropiikin passionhedelmä antaa uutta makua ja raikkautta makealle pashalle.
Pääsiäiseen kuuluvat tietysti myös pääsiäismunat, joita voi hyödyntää jälkiruoissakin. Mango-mignonmaljat syntyvät, kun pääsiäisen suosikkimuna sulatetaan laseihin, jotka sitten täytetään mango-jogurttivanukkaalla.
Tropiikin valkosuklaamousse on hurmaava pääsiäisen jälkiruoka, kun se tarjotaan jännittävästi suklaamunien sisään pursotettuna. Helppo jälkiruokamousse saa raikasta makua passionhedelmästä ja mangosta.
Ananaspannacotta on lempeän kermainen vanukas, jolle kookos antaa tropiikin makua ja tuore ananas raikkautta.
Aurinkoinen hedelmäsalaatti on helppo jälkiruoka, johon sekoitetaan runsaasti auringon keltaisia hedelmiä. Hedelmäsalaatti on sellaisenaan ihanan raikas ja kevyt jälkiruoka tuhdille pääsiäisaterialle, mutta se toimii myös pirteänä makuparina täyteläiselle suklaamousselle.
Pääsiäisenä voi jo ottaa varaslähdön kesään ja nauttia astetta viileämmistäkin herkuista. Kerrosta vuokaan manteliliköörillä ryyditettyä valkosuklaista jäädykemassaa sekä hunajaista pähkinäkrokanttia ja nosta vuoka sitten pakastimeen jäätymään. Aprikoosinpuolikkaiden ja tuoreen mintun kanssa tarjottuna hunajakrokanttijäädyke ei ole äklömakea, vaan mukavan raikas kokonaisuus.
Jos pääsiäinen ajoittuu alkukevääseen, voi saatavilla olla vielä persimoneja, voit korvata persimonit myös passio-hedelmillä, mangolla. Persimonit mehustuvat mukavan pehmeiksi purkissa ravistamalla. Mehustetuilla persimoneilla ja hunaja-konjakkivaahdolla kruunattu lumivalkea pavlova-kakku on todellinen kahvipöydän katseenvangitsija.
-
Passion-vaniljapasha
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Persimonipavlova
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Tropiikin valkosuklaamousse
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Hunajakrokanttijäädyke ja aprikoosikastike
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Ananaspannacotta
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Mango-mignonmaljat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Sitruunarahka
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Persikkarahka
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Mämmimousse
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Lue myös: Pääsiäisen parhaat juustokakut
Valkosuklaset pääsiäisen jälkiruoat
Valkosuklaasta ja rahkasta tehty veikeä valkosuklaamuna tarjoillaan raikkaan hedelmäkiisselin kera.
Sitruunalla maustetusta tuorejuustosta, valkosuklaasta ja mangososeesta syntyvät makean raikkaat valkosuklaa-juustoleivokset, jotka viimeistellään passiohedelmällä.
Appelsiini-valkosuklaakakku on keksipohjainen juustokakku, jonka kruunaa omatekoinen mantelipraliini. Kakun voi tarjota jääkaapissa hyydytettynä kakkuna, tai pakastimessa raikkaiksi jäädykeleivoksiksi jäädytettynä.
-
Valkosuklaamuna ja hedelmäkiisseliä
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Valkosuklaa-juustoleivokset
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Appelsiini-valkosuklaakakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Kahvilla maustetut pääsiäisen jälkiruoat
Atsteekkien aarre, suklaa, saa suun makeaksi ja mielen autereiseksi. Suklaasta valmistuvat monenmoiset jälkiruoat, kuten suklaamousse. Suussa sulava suklaamousse saa tässä herkullisessa reseptissä makua kahvista.
Jäähileinen kahvijogurtti-granita on virkistävä sohjo, jonka voi tarjota jälki- tai väliruokana.
Kahvijäätelö ja espressogranola itsetehtyinä maistuvat herkulliselta. Jäätelönvalmistus kannattaa aloittaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
-
Kahvi-suklaamousse
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Kahvijogurtti-granita
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Kahvijäätelö ja espressogranola
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
Pääsiäisen jälkiruoka perinteiseen tyyliin
Perinteinen pasha
Perinteinen pasha on pääsiäispöydän klassikko. Se maistuu kermalta, rahkalta, manteleilta ja raikastuu ihanasti sitruunalla. Halutessasi voit koristella tarjoiluvadin tuoreilla hedelmillä tai pääsiäismakeisilla ja tarjota jälkiruoan sellaisenaan tai pääsiäispullan eli baban tai kulitsan kera.
Mämmi on parasta itse tehtynä
Toiset rakastavat, toiset vihaavat, mutta kiistatta mämmi kuuluu pääsiäisen ehdottomiin klassikoihin. Perinteinen mämmi valmistetaan ruismaltaista sekä ruisjauhoista imellyttämällä ja uunissa pitkään hauduttamalla. Nopeammin mämmi valmistuu siirapilla, kuten tässä reseptissä.
Mämmi nautitaan yleensä kerman ja sokerin kera, mutta valmistuupa siitä myös pääsiäisen paras jäätelö niille, jotka eivät perinteisestä mämmistä välitä. Mämmipikajäätelöön tarvitset vain neljä raaka-ainetta ja pakastimen.
Lue myös: Gluteenittomia leivonnaisia pääsiäispöytään
Lue myös Anna.fi: Pashapavlovat
Myös nämä jälkiruoat saattaisivat kiinnostaa sinua:
-
Vegaaninen pasha
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Crème brûlée -piirakka
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Rahkapiirakka
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
-
Kindermokkapalat
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 36 annosta
-
Mignon-kakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
-
Rahkajuustokakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pääsiäisen jälkiruoat moneen eri makuun – tarjoa raikas päätös juhla-aterialle