Ruoka

Pääsiäisen parhaat lisukkeet

Pääsiäislampaan parhaat lisukkeet syntyvät perunoista, juureksista ja kasviksista. Valkosipuli, yrtit ja itämaiset mausteet antavat lisukkeille makua.

perunat

Perinteisellä pääsiäisaterialla lammaspaisti saa seurakseen uunissa paahdettuja perunoita. Kokeile ronskisti puolikkaina tarjottavia yrttiperunoita tai valkosipuli-rosmariinipaahdettuja perunoita.

Pääsiäislampaan lisukkeeksi sopii loistavasti myös valkosipuli-perunatorttu, joka on hauska kakun muotoinen muunnelma tutuista valkosipuliperunoista. Näyttävä perunalisukkeen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

pinaattia ja perunaa

Perunat voi tarjota myös haudutetun pinaatin kera soseeksi puristettuna ja muotin avulla komeaksi torniksi muotoiltuna.

Perunoiden sijaan pääsiäisaterialla voi vaihteeksi tarjota paahdettuja bataatteja, jotka saavat makua seesaminsiemenistä.

Hyvä vaihtoehto perunoille on myös uunijuurekset, jotka karamellisoidaan uunissa appelsiinilla ja hunajalla makeaksi makupalaksi.

juurikassalaatti

Uunissa paahdetuista juureksista sekoitetaan myös lämmin juurikassalaatti, joka täydennetään kikherneillä ja tarjotaan jogurttikastikkeen kera.

Höyrytetyt kaalit on mukavan kevyt lisuke tuhdille lammasruoalle. Sitruksinen kastike kruunaa helpon lisukkeen.

Tabbule-salaatti tuo pääsiäispöytään tuulahduksen Lähi-idän keittiöstä. Se sekoitetaan bulgurista, tomaatista, kurkusta ja tuoreista yrteistä.

mujaddara

Lähi-idästä on kotoisin myös mujaddara eli linsseistä, riisistä ja paistetusta sipulista koottu maukas lisuke.

Intialainen munakoisosalaatti tehdään öljyssä paistetuista munakoisoviipaleista. Seesaminsiemenet antavat lisukkeelle makua, linssit ruokaisuutta ja tuoreet yrtit raikkautta.

valkosipulikukat

Valkosipulikukat sopivat valkosipulifanin pääsiäispöytään. Kauniit ja herkulliset kukat syntyvät kokonaisista valkosipuleista, jotka paahdetaan uunissa.

Hernepyree tuo pääsiäispöytään keväistä vehreyttä. Se syntyy helposti pakasteherneistä ja kermasta.

Lisää ideoita pääsiäispöytään: Hyvän mielen pääsiäisateria Pasha kuuluu pääsiäiseen Helppoa pääsiäisruokaa broilerista Pääsiäislammas muuttuu moneksi Ruoka.fi: Vaivaton pääsiäismenu

Kuvat: Kristiina Kurronen, Mirva Kakko ja Sampo Korhonen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäisen parhaat lisukkeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.