itämainen pääsiäisruoka
Ruoka

Pääsiäisen ruuat itämaisilla piristyksillä

Vaihtelu virkistää perinteistä pääsiäispöytää. Juhlapöydässä maistuvat itämaiset mausteet ovat moderni ote pääsiäisen juhlaruokiin.

Pitkänä perjantaina syödään kevyesti kalaa ja kasviksia. Lankalauantaina maistuu jo broileri, kunnes koittaa pääsiäinen, kevään suurin ruokajuhla, ja pöytään nostetaan lammas.

Pääsiäisenä voit kääräistä sushin munakkaaseen tai salaatinlehteen. Parissa minuutissa kypsyvät viiriäisen munat ovat koristeellisia pääsiäispöydässä. Alkuruoaksi sopii myös kevyt itämainen alkukeitto, jonka herkkusienet sekä broilerinpalat maustetaan tulisella chilillä.

limettilohi

Limettilohi on herkullinen pääsiäiskala, joka saa makua sitruunaruohosta ja limetistä. Riisipaperiin tai ohueen rieskaan kääritty grillattu broileri maustetaan kiinalaisella luumukastikkeella. Sitruunaisessa parsarisotossa on kevään aavistus.

Lampaanpaisti

Sitruunalla ja timjamilla marinoidussa lammaspaistissa maistuu ja tuoksuu Välimeren keittiöiden aromi. Lampaanpaisti tarjotaan paahdettujen kirsikkatomaattien kanssa.

Pitkään muhineessa lammaspadassa maku kohtaa nautinnon. Pestolla maustetut lampaan kyljykset ja fileet kypsyvät kuumalla pannulla muutamassa minuutissa

pashamalja

Jälkiruoaksi tarjoiltavan pääsiäistortun lempeän pehmeä vaniljatäyte kesyttää pinnalle sipaistun kirpakan sitruunatahnakuorrutteen.

Pasha on ortodoksien perinteinen pääsiäisherkku, joka valutetaan puisessa, kristillisin symbolein koristekaiverretussa pashamuotissa. XB-kirjaimet tarkoittavat ”Kristus nousi kuolleista”. Kevennetyn pashamaljan voi koota hedelmien kanssa lasiin.

 

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Itämainen kalavuoka ja Itämainen sobanuudelisalaatti

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäisen ruuat itämaisilla piristyksillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.