Ruoka

Pääsiäismunat 2023 testissä: Maistoimme suosikkikarkeilta maistuvat suklaamunat – voittajaksi nousi pähkinäinen luksusmaku

Kaupan hyllyiltä löytyy yhä enemmän pääsiäismunia, jotka on maistuvat perinteisen karkkihyllyn herkuilta. Testasimme viisi erilaista karkkimunaa.

Pääsiäinen ilman pääsiäismunia ja suklaaherkkuja on niin tylsä, kuin se kuulostaa. Toimituksemme makuraati maistoi viisi suosikkimakeisten inspiroimaa pääsiäismunaa. Näiden suklaamunien sisältä ei paljastu leluja, mutta herkullisia karkkiyllätyksiä niistä saattaa löytää.

Pääsiäismunat 2023 testissä: Suosikkimakeisten innoittamat maut

1. Ferrero Rocher Golden Eggs – testin voittaja: Pähkinäinen pääsiäismuna aikuiseen makuun

Ferrero Rocher Golden Eggs
© Ferrero Rocher

Ulkonäkö

Tyylikäs herkku sopii enemmän aikuiseen makuun kuin virvontaan. Hyvä pääsiäisen lahjaidea isoäidille tai muulle laadukasta suklaata arvostavalle ystävälle. Pakkaus on siisti, mutta ei huuda yhtään liikaa pääsiäistä.

Tällä pääsiäismunalla on tasainen pohja, jonka ansioista se sopii hyvin rairuohon koristeeksi tai kahvipöytään.

Tuoksu ja maku

Pääsiäismuna tuoksuu vahvasti pähkinälle ja maistuu hyvältä. Täyte on todella makea, puolikas tuntuu riittävän. Testiraati epäilee, että suklaaherkku ei ole perheen pienempien makuun.

Pakkauksen kuva antaa olettaa, että munan sisällä olisi hasselpähkinä. Suklaakuoren alta löytyy kuitenkin hasselpähkinä-kaakaotäytettä, jossa on hasselpähkinä- ja vehnärouhetta.

Hinta-laatusuhde

Tuotteella on hyvä hinta-laatusuhde. Munat ovat maistuvia ja kauniin näköisiä esille nostettavaksi.

Pisteet: 5/5

Ferrero Rocher Golden Eggs. Maitosuklaa, jossa sisällä hasselpähkinä-kaakaotäytettä ja hasselpähkinä- ja vehnärouhetta. Saattaa sisältää kananmunaa ja mantelia. 90 g/3,98 euroa, K-Supermarket Tripla.

Lue myös: Pääsiäismunat 2022 testissä: Maistoimme töhnämunat

2. M&M’s choco eggs -pääsiäismunat rouskuvat kivasti suussa

M&M's choco eggs
© M&M's

Ulkonäkö

Uutuustuotteen pakkaus on söpö ja pirteä. Kääreet ovat erivärisiä ja ne ovat trendikkään pastelliset.

Suloiset suklaamunat sopivat niin virpojan koriin kuin rairuohon sekaan tai muuten somisteeksi pöytään. Munia on reilusti, ja siksi niitä riittää niin virpojille kuin koristeeksikin.

Tuoksu ja maku

Tuote lunastaa lupauksen ja odotukset. Pääsiäismuna todellakin sisältää M&M’s karkkeja, ja rouskuu ihanasti suussa. Munat sopisivat myös amerikkalaistyyliin leivottuihin cookieihin.

Hinta-laatusuhde

Tuotteella on hyvä hinta-laatusuhde. Pääsiäismunien joukossa tuote erottuu hyvin edukseen.

Pisteet: 4/5

M&M’s Choco Eggs. Maitosuklaata, jossa sisällä M&M’s karkkeja. Saattaa sisältää mantelia, hasselpähkinää, pistaasipähkinää, ohraa ja vehnää. 200 g/4,89 euroa, K-Supermarket Tripla.

3. Tutti Frutti Chocolate eggs – pienet suklaamunat ilman käärettä

Tutti Frutti Chocolate eggs
© Fazer

Ulkonäkö

Tutti Frutti -pussi huokuu pääsiäistä ja on ihanan pirteä. Munat eivät ole päällystettyjä, siksi ne eivät sovi koristeeksi muualle kuin kulhoon tai kakun päälle.

Virvontaankin munat ovat hiukan huonoja juurikin suojaamattomuuden takia.

Tuoksu ja maku

Pussista tulvii hedelmäkarkin tuoksu, ja maku jatkaa samalla linjalla. Herkku maistuu voimakkaasti Tutti Frutti -karkeilta. Tosin tämä pääsiäismunaversio ei jää hampaisiin kiinni, sillä se sekoittuu hyvin suklaaseen.

Pääsiäismunat ovat todella makeita ja raati ihmetteleekin, kuinka joku voi syödä näitä pussillisen.

Hinta-laatusuhde

Lapsen mielisen sokerihiiren herkulla on hyvä hinta-laatusuhde. Munat ovat pieniä ja niitä on reilu määrä pussissa.

Pisteet: 3/5

Tutti Frutti Chocolate eggs. Maitosuklaa, jossa on pehmeä Tutti Frutin-makuinen täyte. Saattaa sisältää pähkinää, mantelia, kananmunaa ja gluteenia sisältävää viljaa. 130 g/3,59 euroa, K-Supermarket Tripla.

4. Pääsiäismunat 2023 testissä: KitKat Easter Egg Hunt – keksinkarkin innoittamat ontot pääsiäismunat

KitKat Easter Egg Hunt
© Nestle

Ulkonäkö

Paketti on huikan tylsä, mutta se on brändin mukainen. Hyvin virvottava, munat ovat hyvän kokoisia, joten lapset varmasti tykkäävät. Kääre on myös tylsä, punainen, jossa tekstiä.

Tuoksu ja maku

Maku oli hyvä, mutta raadin mielestä tuttua keksiä oli aivan liian vähän. Munan sisällölle oli kovia odotuksia, mutta tällä kertaa raati joutui pettymään, kun muna olikin tyhjä.

Kaikki maku oli ahdettu kuoreen, joka sekin oli ohut. Jäimme kaikki kaipaamaan yllätystä. Lapsille tämä herkku varmasti kelpaa.

Hinta-laatusuhde

Tämä tuote on hinta-laatusuhteeltaan pettymys. Munan sisällä ei ollut mitään ja maussakin olisi parantamisen varaa.

Pisteet: 3/5

KitKat Easter Egg Hunt, Maitosuklaan ja rapean keksin yhdistelmä. Saattaa sisältää maapähkinää, pähkinää ja soijaa. 120 g(8 x 15 g)/4,19 euroa, K-Supermarket Tripla.

Lue myös Anna.fi: Leivo kinderjuustokakku ilman liivatetta

5. Smarties Milk Chocolate Easter Egg Hunt

Smarties Milk Chocolate Easter Egg Hunt
© Nestle

Ulkonäkö

Sininen värimaailma on Smarties-brändin mukainen ja munat on kääritty kivasti kuvioituun kääreeseen. Lapsille varmasti mieluinen yllätysmuna. Ulkonäön puolesta tämä on kaikista virvottavin muna.

Tuoksu ja maku

Tuoksu ja maku ovat halpoja ja teollisia. Raadin mielestä myös hieman pahvimainen maultaan. Ei sovi aikuiseen makuun.

Sisältä paljastuu Smarties-karkkeja, niin kuin kuva antaa olettaa. Tältä osin tämä ei ole pettymys.

Hinta-laatusuhde

Ei jatkoon. Paketti on kallis ja maku ei vakuuttanut yhtään. Munia on myös yksi vähemmän kuin edeltävässä, vaikka ne painavatkin muutaman gramman enemmän.

Pisteet: 1/5

Smarties Milk Chocolate Easter Egg Hunt. Maitosuklaa, jonka sisällä on Smarties-karkkeja. Saattaa sisältää maapähkinää, pähkinää ja soijaa. 7 x 17,5 g/4,19 euroa, K-supermarket Tripla.

Kuva testattavista pääsiäismunista.
© Jasmin Ahvensalmi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäismunat 2023 testissä: Maistoimme suosikkikarkeilta maistuvat suklaamunat – voittajaksi nousi pähkinäinen luksusmaku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.