Mignonmunat ovat tehty oikeisiin kananmuniin.
Ruoka

Pääsiäisyllätys! Mignon-muna ei olekaan suklaata – katso myös ohje Mignon-kakkuun

Mignon-muna on pääsiäismunien hitti jo vuodesta 1896. Sitä ei kuitenkaan voi kutsua suklaamunaksi, koska täyte ei ole suklaata. Mitä se sitten on? Entä sopiiko Mignon-muna vegaanille? Nappaa myös ohje herkulliseen Mignon-kakkuun ja muutamiin vaihtoehtoisiin pääsiäisherkkuihin!

Suomen rakastetuimpien pääsiäisherkkujen joukkoon lukeutuva Mignon-muna ei täytä suklaalle asetettuja vaatimuksia, Fazerilta kerrotaan.

Lue myös: Töhnämunat, Mignon-suklaajuustokakku ja 4 muuta suklaajälkiruokaa pääsiäiseksi

Täyte on nougat-mantelitäytemassaa. Massassa ei ole tarpeeksi kaakaota, jotta sitä voisi kutsua suklaaksi.

Nougat koostuu mantelista, hasselpähkinästä ja kaakaovoista ja siinä ei ole pisaraakaan maitoa, eli se on vegaaninen.

Mignon-muna on oikeasta kananmunan kuoresta.
Mignon-munat valmistetaan käsityönä aina munankuorien keräämisestä lähtien valmiin munan pakkaukseen asti.

Onko Mignon-muna vegaaninen?

Nougat-massa Mignon-munan sisällä on vegaaninen, mutta kuoret ovat aina olleet oikeita kananmunankuoria.

Joka vuosi muutama viikko ennen pääsiäistä alkaa sosiaalisessa mediassa kiivas keskustelu siitä, voiko vegaani nautiskella Mignon-munia. Täyte on tosiaan vegaaninen, mutta kuoret eivät. Munankuori on Mignon-munan ainoa eläinperäinen raaka-aine.

Suosittu Facebook-ryhmä Sipsikaljavegaanit on ehdottanut Fazerille kuoretonta Mignon-tuotetta, eikä sitä ole täysin tyrmätty Fazerin toimesta, Fazerilta kerrotaan.

Kakku Mignon-munasta

Tuhdit leivonnaiset ja herkut kuuluvat pääsiäiseen. Maistuisiko esimerkiksi Mignon-kakku, jossa suklaata ei ole säästelty?

Mignon-kakun pohja tehdään suklaakekseistä ja sen täytteeseen sulatetaan sekä tummaa suklaata että Mignon-munia. Eikä siinä vielä kaikki! Kakussa ihastuttavat myös appelsiinituorejuusto ja Dajm-rakeet sekä päällistä koristavat suklaamunat. Jo pieni pala riittäisi taltuttamaan pahimmankin suklaanhimotuksen, mutta tätä kakkua on saatava vain aina lisää ja lisää.

Pääsiäispyhinä on aikaa leipoa ja herkutella. Vaikka mämmi, pasha ja suklaamunat kuuluisivatkin erottamattomasti pääsiäisherkkuihisi, pyhäpäiviä on onneksi sen verran monta, että kahvipöytään ehtii leipoa paljon muutakin.

Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku on kätevä, sillä sen voi tehdä pakastimeen valmiiksi ja nostaa sulamaan vähän ennen tarjoilua. Täyteläinen kakku sisältää suklaata, kermaa ja tuorejuustoa, mutta jäädytettynä lopputulos ei kuitenkaan ole liian tuhti, vaan mukavan raikas.

nina lincolnin jäädytetty suklaa-juustokakku

Oletko koskaan tehnyt itse suklaasuukkoja? Aivan kuten pääsiäsmunat, myös mokka-suklaasuukot kätkevät sisäänsä yllätyksen.

Keksin päälle pursotetaan pehmeää, kahvinmakuista vaahtoa, joka saa vielä ohuen kuorrutteen tummasta suklaasta. Näitä pikkuisia herkkupaloja sopii haukata, kun tekee mieli jotain pientä makeaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäisyllätys! Mignon-muna ei olekaan suklaata – katso myös ohje Mignon-kakkuun

Mango muna

Huono sivusto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.