Pähkinä kuuluu joulun leivonnaisiin

Pähkinät ovat rouskuvan rakenteensa ja täyteläisen makunsa ansiosta oiva lisä kaikenlaisiin leivonnaisiin. Ne täydentävät myös joulun leivonnaiset, joihin voi käyttää kaikenlaisia pähkinöitä pekaaneista maapähkinöihin.

Puolalainen pähkinäkakku on joulunajan kahvipöydän kuningatar. Pohjan väliin laitetaan hapankirsikoita ja vaniljakiisseliä. Päälle tulee rapsakkaa marenkia ja saksanpähkinää. Resepti on peräisin Kotilieden leivontakilpailusta vuosien varrelta. Reseptillä osallistui kilpailuun Liisa Häme.

Pehmeä pähkinäkakku

 

Hasselpähkinäjauhe antaa runsaan maun pehmeälle pähkinäkakulle. Vain kuudesta ainesosasta syntyvä kahvikakku säilyy hyvin.

Tuhdisti maapähkinäiset pähkinäcookiet ovat todellisia herkkupaloja. Kekseihin uppoaa niin maapähkinävoita kuin rouhittua maapähkinää. Kuivatut karpalot antavat kekseille marjaisaa raikkautta.

Pekaanipähkinäpiirakat

Pienet pekaanipähkinäpiiraat ovat siirappisia suupaloja, joiden alkuperä on Amerikassa. Voit tarjoilla ne kahvipöydässä vaikkapa hyvän vaniljajäätelön kera.

Pähkinäinen marenkitorttu on todellinen pähkinäpommi. Tämä gluteeniton herkku syntyy pähkinäisestä marenkipohjasta ja mascarpone-viikunatäytteestä. Torttuun tulee niin mantelia, hasselpähkinää kuin macademiaakin.

Pähkinäinen marenkitorttu

Lue lisää: 

Terveellinen pähkinä sopii moneen
Pähkinäisiä arkiherkkuja
Pähkinöistä puhtia kotiruokaan
Ruoka.fi: Hedelmäinen pähkinäjogurtti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pähkinä kuuluu joulun leivonnaisiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X