Italialainen munakas

Pähkinäiset pekonisarvet ja muita ideoita iltapalalle

Iltapalaksi tulee syötyä usein samoja ruokia viikosta toiseen. Tavallisille voileiville ja jogurtille kaipaa välillä vaihtelua, jota saa helposti, kun tekee itse jotakin suolaista herkkua. Kokeile vaikkapa pannukakkua tai täytettyjä sarvia.

Maukkaat leipätaskut maistuvat iltapalan lisäksi vaikka lounaskeiton kaverina. Taskut täytetään tomaatilla, basilikalla sekä mozzarellalla. Mozzarella-leipäset ovat hyvin samanlaisia kuin leipätaskut, mutta niiden valmistamiseen käytetään hiivajuurta. Leipästen valmistaminen vaatii siis enemmän aikaa, mutta maukas taikina on vaivan arvoinen.

Leipätaskut

Täytetyt sarvet syntyvät hieman nopeammin kuin erilaiset leivät, sillä niiden taikinaa ei tarvitse nostattaa kuin 10-20 minuuttia. Sisäänsä ne voivat kätkeä melkeinpä mitä tahansa suosikkimakujasi. Pähkinäiset pekonisarvet ovat syntisen hyviä ja tarvitsevat seuraansa vain höyryävän kuumaa teetä. Perinteiset kinkkusarvet maistuvat myös aina.

Suolaiset piirakat ovat iltapalasuosikkeja, mutta myös erilaiset pannukakut ovat mainio vaihtoehto. Pannukakku on edullista ja nopeaa syötävää. Jauheliha ja paprika antavat ruokaisuutta pannukakulle. Kokeile myös sieniä, juustoja ja kinkkua pannukakun täytteenä. Kasvissyöjälle sopii pinaatti-haaparouskupannukakku.

Pinaatti-haaparouskupannuka

Proteiinipitoisempaa iltapalaa kaipaava pyöräyttää iltapalalle munakkaan. Wrapin tapaan rullalle kääräistävä kinkkuomelettirulla täyttää nälkäisimmänkin vatsan. Italialainen munakas on puolestaan herkullinen yhdistelmä parmesaania, tomaattia ja pinjansiemeniä.

Lisää iltapalaideoita:

Suolainen piirakka sopii iltapalaksi
Herkutellaan lämpimillä leivillä viikonloppuna!
Voileipä vie nälän
Ruoka.fi:Iltapalapizza

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pähkinäiset pekonisarvet ja muita ideoita iltapalalle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X