Ideoita ruoanlaittoon

Paistetaan pihvit

Maukas, mehevä ja murea pihvi on monen lempiruokaa. Se paistuu käden käänteessä, kun satsaat laadukkaaseen lihaan ja pidät muutaman paistovinkin korvan takana.

naudan liha

Hyvän pihvin salaisuus on laadukas liha: suosi lihatiskillä myytävää raakakypsytettyä naudan ulko- tai sisäfileetä.

Maukkaan pihvin paistaminen ei ole haastavaa, mutta muutama perussääntö on syytä painaa mieleen. Pihvit kannattaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin, mieluiten ainakin tunti ennen paistamista. On makuasia maustaako pihvit paistamista ennen vai sen jälkeen.

pihvi

Pihvejä paistetaan kuumalla pannulla pihvin paksuudesta riippuen 1-5 minuuttia molemmin puolin, hyvä muistisääntö on minuutti per sentti. Ennen syömistä pihvit saavat levähtää hetken, mutta periaatteessa pihvi ei odota syöjäänsä, vaan lisukkeiden ja lautasten on syytä olla jo pöydässä, kun pihvien paistamiseen ryhtyy.

Parhaat pihvireseptit

Perinteinen pihvi syntyy marmoroituneesta naudan ulkofileestä, joka paistetaan voin ja öljyn sekoituksessa. Laadukkaan lihan mausteeksi riittää myllystä rouhittu mustapippuri ja suola.

pihvi

Entrecôten eli naudan ulkofileen voi paistaa grillissä tai parilapannulla. Maukkaan pihvin kruunaa omatekoinen yrttivoinappi, jonka voi maustaa vaikkapa valkosipulilla, persiljalla, rakuunalla, kirvelillä tai ruohosipulilla.

Pieni pihvi eli filet mignon leikataan naudan sisäfileestä. Pieniä pihvejä voi varata yhdelle ruokailijalle kaksikin. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi paistetut sienet, herneet tai pavut, pienet pariisinperunat ja madeirakastike.

Naudan sisäfileestä valmistetaan myös pippuripihvit, joihin hierotaan reilusti rouhittua valko- ja mustapippuria. Viimeisen silauksen pippuripihveille antaa liekitys, joka on myös vaikuttava ohjelmanumero.

pihvit

Syyspihvit syntyvät entrecôtesta, jonka pariksi pannulla pyöräytetään sipulirenkaita ja sieniä. Syyspihvien lisukkeeksi sopivat myös hasselbackan perunat.

Lisää liharuokaideoita:
Pihvin paistaminen
Paistetaan pihvit isänpäivänä
Maksapihvit ja muita maksaruokia
Paahtopaisti sopii sunnuntairuoaksi
Ruoka.fi: Pippuripihvi ja paahdettuja perunoita

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paistetaan pihvit

Kipa -45

Lempparini on merimiespihvi. Valmistan sen yleensä HYVÄSTÄ PAAHTOPAISTISTA , ostan sen palana josta itse leikkaan sopivia pikku pihvejä. Lihat ,sipulit ( kelta-valko ja punasipulia) ruskistus lihojen kanssa pannussa ja suola sekä myllystä mustapippuria , lihaliemi kuutiot sekä pullo hyvää olutta sekä pannun huuhde liemet . Lisäksi laitan muutaman porkkanan paloina ja sen jälkeen mietoon lämpöön. Uunissa liha määrästä riippuen , lihan joukkoon sitten pilkon peruna suikaleet ja loppu kypsennys .Todella maukasta on.

Toimitus

Kuulostaapa herkulliselta!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.