Paistinpannu on hyvä sijoitus

En enää suostu tekemään ruokaa huonolla paistinpannulla. Kaikki ruoka palaa kiinni, vaikka rasvaa hölväisi kuinka paljon. Pohjaan palanutta ruokaa saa liotella irti, eikä mikään maistu hyvältä. Huonolla pannulla pilaa hyvänkin lihan tai kalan!

Ensikosketus Hackmanin uuteen Kovanaama pro – pannuun on lupaava. Broileripihvit paistuivat induktioliedellä kuten pitikin, ja pannu oli helppo puhdistaa. Ahvenfileet meinasivat palaa ennen kuin tajusin pienentää lämpötilaa riittävästi, sillä lämmönjohtavuus on entisiä pannuja parempi.

Myös pohjasta Ceratecillä pinnoitettu Kovanaama Pri näyttää säilyvän siistimpänä verrattuna vanhoihin teräspannuihin, jotka aikaa myöten pinttyvät pohjasta ikävän näköisiksi jopa keraamisella liedellä.

Sarjaan kuuluu myös korkealaitainen, kannellinen kasari, joka lienee meidän huushollin seuraava hankinta. Risotot, paellat, wokit ja sekoitetut pastat voi tehdä yhdessä astiassa: aloittaa lihojen tms. ruskistuksesta ja päättää koko ruoan kypsennykseen.

Kovanaama Pro -ta markkinoidaan näemmä erityisesti miehille, mutta kyllä se mahtuu naisenkin käteen. Keveys on tärkeää, samoin se että kahva kestää myös uunin. Ja taas säästyy tiskiä, kun sama pannu toimii ruoan valmistuksen alusta loppuun…

Kuva: Hackmann

Keskustelu

Kovanaama ei minulla käytössä kestänyt. Sen sijaan vanhanaikainen valurautapannu toimii nykypäivänäkin mainiosti. Toki rasvaa tarvitaan paistamisessa, mutta ruokien pinnat ruskistuvat kunnolla, ruoassa on makua ja pannun hoitaminenkin on helpompaa kuin kuvittelisi.

Kyllä valurautaisella on puolensa, se on totta. Mutta kaikkeen valurautapannukaan ei sovi, ja rasvaa siihen pitää laittaa aika paljon. Pinnoitetun pannun hoito on helpompaa, kun sen voi pestä pesuaineella eikä tarvitse rasvailla pesun jälkeen. Kestävyys on ollut usein minustakin pinnoitettujen pannujen huono puoli, ja nähtäväksi jää, onko Kovanaama Pro tässä suhteessa edeltäjiään parempi.

Itselläni meni kovanaama huonoksi (vanha), niin soitin hackmannille, niin palautin vanhan ja sain uuden tilalle. Sattui olemaan tekovikaista erää…

Valurautaiseen siirryin, heti paistoin jälkeen kun harjailee niin lähtee kyllä kaikki. Voita reilusti. Verenpaine normalisoitunut jne .. =)

Kommentoi juttua: Paistinpannu on hyvä sijoitus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X