Panna cotta päättää aterian lempeästi

Italialainen panna cotta on takuuvarma valinta jälkiruoaksi: pehmeän täyteläinen kermavanukas aiheuttaa useimmissa tyytyväistä hyminää ja on todella helppo tehdä.

Halutessaan panna cotan voi maustaa vaikka valkosuklaalla, mutta monen mielestä panna cotan paras kyytipoika on korallinen tuoreita marjoja tai pieneksi pilkottuja hedelmiä. Myös raikas marjakastike sopii panna cotan pariksi mainiosti.

Perinteinen panna cotta keitetään kermasta, maustetaan sokerilla sekä vaniljalla ja hyydytetään liivatteella. Panna cotta kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, sillä se saa hyytyä viileässä vähintään kolme tuntia.

Hiukan happamamman makuinen panna cotta syntyy maustamattomasta jogurtista. Tarjoa jogurttipannacotta marinoitujen appelsiinilohkojen kera.

Tropiikin makua panna cottaan tuo kookoskerma tai -maito. Tuoreen ananaksen kera tarjottava ananaspannacotta maustetaan lisäksi tilkalla kookoslikööriä.

Kesäinen panna cotta maustetaan valkosuklaalla ja tarjotaan marinoitujen mansikoiden ja raparperihillokkeen kera.

Kuumaan kesäpäivään ja marinoitujen mansikoiden seuraan sopii myös ihana panna cotta -jäädyke.

Lisää herkullisia jälkiruokia:
Juustokakku on hurmaava klassikko
Vaniljaiset herkut
Suussa sulava suklaa
Ruoka.fi: Suklaapannacotta

Kuvat: Kristiina Kurronen, Mirva Kakko ja Jorma Marstio

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Panna cotta päättää aterian lempeästi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X