Pappilan hätävara ja muut nopeat jälkiruoat

Jälkiruoka on aterian kohokohta ainakin makean ystäville. Pappilan hätävara ja muut pienet herkkupalat valmistuvat muutamassa minuutissa, mutta nostavat aterian arjen yläpuolelle.

pappilan hätävara

Pappilan hätävara on herkullinen jämäjälkkäri, johon voi käyttää kaappiin unohtuneet piparit, pikkuleivät ja kuivahtaneet kakunpalat sekä kesällä pakastetut marjat.

Tiramisu-malja on pikaversio klassisesta italialaisjälkiruoasta. Se kootaan pieniin annosmaljoihin kahvilla ja manteliliköörillä kostutetuista kekseistä ja kuohkeasta mascarponevaahdosta.

hedelmäjälkiruoka

Helppo hedelmäjälkiruoka syntyy tuossa tuokiossa kekseistä, rahkasta, valkosuklaasta ja tropiikin hedelmistä.

Lakuvadelmat kootaan annoskulhoihin vadelmista, kermavaahdosta ja lakritsikastikkeesta. Superhelpon jälkkärin juju on yllättävässä makuparissa: aromikas vadelma rakastaa ärhäkkää lakua ja kermavaahto pehmentää kokonaisuutta.

mangomousse

Malibulla maustettu mangomousse syntyy sukkelasti kermavaahdosta ja mascarponesta, jotka saavat tropiikin makua mangososeesta sekä kookoslikööristä.

Valkosuklaa-sitruunavaahto on ihanan kuohkea, kirpakan makea jälkiruoka, jonka voi tarjota marjojen tai hedelmien kera.

Rommi-rusinaleivokset ovat helppoja pikaleivoksia. Leivosten pohjat tehdään valmiista voitaikinasta, päälle nostetaan keko kermaista rommi-rusinarahkaa ja runsaasti tuoreita hedelmiä.

Lisää jälkiruokaideoita:
Trifle ja muut helpot jälkiruoat
Kiisseli kiehumaan
Panna cotta päättää aterian lempeästi
Köyhät ritarit ja muita mökkiherkkuja
Ruoka.fi: Superhelppo mansikkatiramisu

Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pappilan hätävara ja muut nopeat jälkiruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X