Paprika tuo väriä ruokiin – tutustu herkullisiin ohjeisiin

Paprika on oiva vihannes lämpimiin ruokiin, sillä se pysyy mehukkaana kuumentamisesta huolimatta. Punaisesta, keltaisesta ja vihreästä paprikasta saat myös väriä tarjottaviin.

Suikaloituna paprika käy thaimaustettuun kana-kasviswokkiin tai linssi-porsaspataan. Värikäs paprikarelissi sopii lisukkeeksi hampurilaisten tai grillatun halloumijuuston kanssa.

Paprikasta voi valmistaa kevyitä mutta täyttäviä ruokia. Kasvismunakkaaseen eli frittataan tulee runsaasti paprikaa ja kesäkurpitsaa. Tarjoa munakas lounaaksi vihreän salaatin kera.

Täytetyt paprikat ja paprikakeitto

Paprikat Annan tapaan täytetään pinjansiemenillä, riisillä ja aprikoosilla. Täytetyt paprikat sopivat vaikkapa illanistujaisiin.

Paprikakeittoa varten paprikat paahdetaan kevyesti. Keitto saa lisämakua chilistä ja valkosipulista. Sosekeiton voi pakata retkelle mukaan ja nauttia evääksi termosmukeista.

Paprikaa kannattaa kokeilla myös kalaruoissa. Hapanimelä kala tarjotaan paprikakastikkeen kanssa. Unkarilainen kalakeitto halászlé valmistetaan aitoon kalaliemeen ja maustetaan paprikatahnalla.

Lue myös koosteet:
Paprika
Paprikaa pöytään

Kuvat: Norman Ojanen

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paprika tuo väriä ruokiin – tutustu herkullisiin ohjeisiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X