lammastagine

Paras kaalilaatikko, marokkolainen lammastagine ja 4 muuta meheväksi muhivaa uuniruokaa

Mehevimmät padat valmistuvat uunissa hitaasti hautuen. Helpoimmillaan ainekset tarvitsee vain pilkkoa pataan, nostaa uuniin muhimaan ja odottaa herkkuruoan valmistumista.

Kun kaipaat enemmän makua päivääsi, on marokkolainen lammastagine hyvä vaihtoehto. Se maustetaan korianterin- ja juustokuminan siemenillä, paprikalla, kuminalla, inkiväärillä ja kanelilla. Lisää joukkoon myös kuivattuja taateleita sekä aprikooseja. Pitkä haudutusaika takaa maun intensiivisyyden sekä lihan mureuden.

paras kaalilaatikko

Elämäsi paras kaalilaatikkokin valmistuu uunissa hitaasti hautuen. Kaalista, sipulista jauhelihasta sekä riisistä syntyy mahtava makuelämys, kun varaat ruoan valmistukseen vähintään pari tuntia aikaa. Uunissa pitkään muhiessaan kaali pehmenee ja makeutuu juuri oikealla tavalla. Lisää laatikon pinnalle muutama voinokare ja lopputulos on täysi kymppi.

juures-lihapata

Juures-lihapata valmistuu varsin perinteisistä rakaa-aineista: palsternakasta, porkkanoista, sipulista ja karjalanpaistilihasta. Ruoan juju piilee kuitenkin pehmeissä, toffeemaisissa mulberimarjoissa, jotka antavat padalle herkullisen maun.

 

kasvistagine

Marokkolainen kasvistagine vie kielen mennessään. Siinä on porkkanaa, perunaa, sipulia, tomaatteja sekä lanttua. Myös sienet sopivat kasvispadan joukkoon mainiosti. Kikherneet tuovat ruokaisuutta, rusinat pientä twistiä. Kaneli ja glögimauste ovat jännittävä, mutta toimiva lisä mehevän kasvisruoan makumaailmaan.

marokkolainen sitruunakana

Marokkolaiset maut sopivat myös broilerin seuraan. Tässä ihanassa pataruoassa kana saa kaverikseen rusinoita, manteleita ja oliiveja sekä reilusti lämpimiä mausteita. Marokkolainen sitruunakana muhii uunissa tunnin verran, joten sitä jaksaa valmistaa myös arki-iltana, jos nälkä ei ole kiljuvan kova.

possupata kasslerista

Porsaan kassleri on täydellinen liha pataan, sillä uunissa pitkään muhiessaan siitä tulee ihanan pehmeää ja se suorastaan sulaa suuhun. Possupata kasslerista maustetaan korianterin- ja kuminansiemenillä sekä inkiväärillä. Kuivatut luumut ja aprikoosit sopivat loistavasti mehevän padan joukkoon.

portugalilainen kalapata

Myös kalat ja äyriäiset sopivat muhevan padan raaka-aineiksi. Portugalilainen kalapata tehdään vaaleasta kalasta, simpukoista ja mustekalarenkaista sekä perunoista ja paprikasta. Liemessä on reilu loraus valkoviiniä sekä tuoretta persiljaa. Parasta on kuitenkin se, ettei ruokaa tarvitse hauduttaa koko päivää. Kala on kypsää ja maut kohdallaan jo tunnin hauduttelun jälkeen.

Myös nämä ruoat muhivat uunissa meheviksi:

Marokkolaista lihapataa ja couscousia

Marokkolainen lihapata

Punajuuri_tattarivuoka

Gluteeniton punajuuri-tattarivuoka

perinteinen karjalanpaisti

Perinteinen karjalanpaisti

Ruoka.fi: Muheva kasvispata

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paras kaalilaatikko, marokkolainen lammastagine ja 4 muuta meheväksi muhivaa uuniruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X