Paras roseeviini 2019
Ruoka

Paras roseeviini kesälle 2019? Valitsimme muutaman mainion kesäviinin

Paras roseeviini on sellainen, joka toimii hyvin ruoan kanssa, mutta sopii myös seurusteluun. Roseeviinien valikoima on tänä kesänä suurempi kuin koskaan. Annamme vinkit muutamaan erilaiseen roseeviiniin.

Paras roseeviini on tietysti se omaan suuhun sopiva. Roseeviinejä on hurjasti erilaisia, mutta valitsimme muutaman hyvän kesäisille mauille sopivan pullon.

Lue myös: Tiesitkö? Viinialan ammattilainen neuvoo: ”Roseeviinit voisi jakaa kolmeen eri luokkaan”

Suomalaiset ovat ottaaneet roseevinit omikseen. Rosee on löytänyt nyt tiensä seurusteluviinistä myös ruokapöytään. Sen rento olemus sopii loistavasti suomalaisten grilliruokien kumppaniksi. Grillatut kasvikset ja grillattu kala huutavat rooseeta palan painikkeeksi. Tämän kesän grillihitti grillattu feta ja vaahdotettu feta ovat mainioita kumppaneita roseeviinille. Myös grillatut uudetperunat ja raikas kesäsalaatti maistuvat roseen kera.

Pasqua 11 Minutes Rosé 2017

Hennon mansikan tuoksuinen rosee on tyylikäs ja elegantti. Maussa on myös erittäin paljon punaista marjaa, jopa vähän herukkamaisuutta. Viini on kuiva. Viini on reilun hapokas ja se sopisi hyvin esimerkiksi äyriäisten ja vaalean kalan sekä  beurre blanc –kastikkeen kanssa. Kastike on hieman hapokas, joten tämä viini komppaisi kivasti hapokasta soosia ja voissa paistettua kalaa tai kampasimpukkaa.

Paras roseeviini kesälle 2019.
Kuva: Alko

Soprasasso Rosato 2018

Heleän vaalea italialainen rosee on todella kuivien viinien ystävälle nappivalinta. Viini kuluu hentoisten ja kevyiden roseeviinien luokkaan. Jos lautasellasi on italialaisia kylmiä leikkeleitä, oliiveja ja grillattuja kasviksia, tarjoile tätä viiniä. Viini sopii hyvin seurusteluun ja kuuman kesäpäivän virkistykseen.

Kesän paras rosee
Kuva: Alko

Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2017 (toimituksen suosikki)

Viinilehden Vuoden roseeviinititteleitä useana vuonna pokannut kypsän marjaisa chileläisrosee on mehukas ja maistuva. Sen tuhdissa maussa on paljon herkullista vadelmaa, herukkaa, kirsikkaa ja hentoa yrttisyyttä. Mainio viini grilliruoan kaveriksi. Kokeile tätä herkullisten grillimaissien tai grillifetapastan tai grillatun yrttimaustetun kasslerin kanssa. Maukas ruokaviini, jolla on loistava hinta-laatusuhde.

Paras roseeviini
Kuva: Alko

Montalto Passivento Rosato 2018

Alkuperämaa: Italia

Alkon numero: 403687

Hinta: 11,40 € (0,75 l)

Makeiden aperitiivien ystävälle tai mansikkakakun kanssa jääkylmänä tarjoiltuna. Supermakea viini on todella herkullinen. Sen maussa on makeaa metsämansikkaa ja villivadelmaa. Viinin nimi passivento viittaa appassimento menetelmään tai valmistustapaan, jossa on käytetty osaksi kuivattuja rypäleitä. Tällä tavalla viinin saadaan luontaista, hieman rusinaista makeutta ja hedelmäisyyttä. Tarjoile viini pienestä jälkiruokalasista jääpalan kera kermaisten juustojen ja mansikoiden tai kesän marjajälkiruokien kanssa.

Paras roseeviini kesään.
Kuva: Alko

Julius Rosé 2018

Alkuperämaa: Saksa

Alkon numero: 452227

Hinta: 12,98 € (0,75 l)

Julius Rosé voitti Viinilehden vuoden roseeviinikilpailun ansaitusti. Tässä viinissä hinta-laatusuhde on kohdallaan. Kypsän marjainen ja sopivan hapokas viini on tasapainoinen ja yllätyksellinen. Viini on kevyt, mutta eloisa. Ryhdikäs viini on hyvä ruokaviini, joka toimii läpi kesäaterian alkupalapöydän silleistä ja uusista perunoista aina grillatun possupihvin sekä marjahillolla kruunattujen muurikkalettujen kera.

Paras roseeviini kesään.
Kuva: Alko

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paras roseeviini kesälle 2019? Valitsimme muutaman mainion kesäviinin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.