Lasagnereseptit: kasvis-vuohenjuustolasagne

Parasta viikonloppuruokaa jokaiseen makuun – 6 x herkullinen lasagne

Lasagne on koko perheen suosikkiruoka, jonka voi koota perinteisten tomaatti- ja juusto- sekä jauhelihakastikkeen sijaan myös muista täytteistä. Näissä resepteissä pastalevyjen välissä vuorottelevat muun muassa kasvikset, vuohenjuusto, lohi ja linssit.

Kokosimme tarjolle Kotilieden parhaat lasagnereseptit. Näistä löydät suosikkisi.

Tomaatti ja vuohenjuusto on huippuhyvä pari, josta lasagne saa herkullisen makumaailman. Yrteillä ryyditetty tomaattikastike ja vuohenjuustolla mehevöitetty juustokastike vuorottelevat pastalevyjen välissä. Viipaloi kasvis-vuohenjuustolasagnen kerrosten väliin vielä munakoisoa sekä paprikaa ja kuorruta koko komeus meheväksi juustolla ja timjamilla.

Lohilasagnea lautasella

Älä anna pitkän raaka-ainelistan hämätä, sillä lime-kalalasagne on helpompi tehdä kuin uskotkaan. Oikaise valmiiksi marinoiduilla kirjolohisuikaleilla ja lisää kalakastikkeen joukkoon myös paprikaa, purjoa sekä loraus valkoviiniä. Helppo juustokastike syntyy maustetusta tuorejuustosta, joka piristyy tilkasta limetinmehua. Saat lasagnesta vielä vähän maukkaampaa, kun korvaat perinteiset pastalevyt pinaatti- ja täysjyväversioilla.

Lasagnereseptit: lasagne

Se perinteinen lasagne tehdään tietenkin jauhelihasta, tomaatti- sekä juustokastikkeesta ja kuorrutetaan meheväksi juustolla. Ei turhia kikkailuita, vaan rutkasti makua ja mehevyyttä!

Kasvislasagne

Tämä lasagne on siitä kiva, että joukkoon on upotettu reilusti kasviksia ja jauhelihakin on korvattu punaisilla linsseillä. Kasvisten määrä ruokavaliossa siis kasvaa ja lihan määrä vähenee kuin huomaamatta, mausta hitustakaan tinkimättä. Kasvislasagne on itse asiassa niin hyvää, että jopa selleri katoaa nirsoimmankin syöjän lautaselta viimeistä suupalaa myöten. Parasta on kuitenkin se, ettei tätä lassea varten tarvitse vaivautua juustokastikkeen tekoon. Maidolla notkistettu ricottajuusto ajaa asian vähintään yhtä maukkaasti.

lasagneleivos

Lasagne on koko perheen suosikkiruoka, mutta monet lasagnereseptit ovat  harmillisen vaativia arki-iltaan. Lasagneleivos tuo helpotuksen akuuttiin lasagnenhimoon. Se syntyy sinihomejuustokastikkeesta sekä parmesaanin täytelöittämästä broilerijauhelihakastikkeesta, jotka suljetan lasagnelevyn väliin. Esikeitetyistä pastalevyistä tehtynä ruoka gratinoituu uunissa meheväksi vaivaisessa vartissa.

Lasagnereseptit: kesäkurpitsarullalasagne

Jos tavallinen lasagne tylsistyttää, kokeile vaihteeksi tätä gluteenitonta kesäkurpitsarullalasagnea. Siinä pastalevyt on korvattu kesäkurpitsalla eikä resepti muutoinkaan etene aivan perinteisen kaavan mukaan. Lasagne nimittäin kootaan juustokastikkeella täytetyistä kesäkurpitsarullista, jotka muhivat meheviksi tomaattisessa kastikkeessa. Ja juustonystäville tiedoksi: ohjeessa on käytetty peräti kolmea juustoa, joten tätä ohjetta on mahdotonta ohittaa.

Myös nämä pastat valmistuvat uunissa:

Kolmen juuston kasvislasagne

Makaronilaatikko uunipellillä

Uunipeltimakaronilaatikko

spagetti con le sarde

Spaghetti con le Serde

Ruoka.fi: Tomaatti-mascarponelasagne

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parasta viikonloppuruokaa jokaiseen makuun – 6 x herkullinen lasagne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X