ahvenfileet

Parhaat ahvenreseptit x 8

Kansalliskalamme ahven on maukas ja monipuolinen ruokakala, josta syntyy vaikka helppo keitto, mureat kalapihvit tai rapeat frittikalat. Poimi tästä parhaat ahvenreseptit.

Kermaiset ahvenfileet on herkullinen mutta helppo kalaruoka vaikka viikonlopun illallispöytään. Ahvenfileet maustetaan ruohosipulilla ja tillillä, ladotaan uunivuokaan ja hunnutetaan sinappisella kermakastikkeella hunnutettuna.

Sinappinen kermakastike kruunaa myös hienostuneet ahvenpullat, jotka kypsennetään mehevän maistuviksi höyryttämällä. Kalapulliin voi yhdistää ahvenen kanssa myös muuta kalaa, kuten kuhaa, haukea tai särkikaloja.

frittiahvenet

Öljyssä rapeiksi tiristetyt frittiahvenet ovat herkullista naposteltavaa. Ne maistuvat vaikka perjantai-illan herkkupalana perunalastujen limetsatsikin kera.

Maukas ahvenruoka syntyy yksinkertaisimmillaan kun ahvenfileet paistaa pannulla kullankeltaisiksi ja maustaa ne suolalla ja timjamilla.

Yrttitäytteiset ahvenrullat tehdään ahvenfileistä, jotka täytetään tillillä, ruohosipulilla ja basilikalla, kietaistaan rullalle ja kypsennetään uunissa.

ahvenkeitto

Kirkaslieminen ahvenkeitto saa makua selleristä ja fenkolista. Kalakeittoon sopivat parhaiten pienehköt ahvenet, jotka innokas onkija narraa itse muiden turvautuessa kalakauppiaan tarjontaan.

Onkeen tarttuneet ahvenet voi valmistaa ruoaksi kätevästi myös halsterissa grillissä tai nuotiolla. Grillatut ahvenet viimeistellään timjamilla ja mustapippurilla maustetulla sitruunaöljyllä.

Arkiselle aterialle sopivat kalamurekepihvit, jotka tarjotaan kermaviilikastikkeen ja perunoiden tai keitettyjen kasvisten kera. Kalamurekepihvit valmistuvat helpoimmin monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää kalaruokaideoita:
Siikareseptejä alkupaloista pääruokiin
Silakkaruokien uudet kujeet
Paistetut muikut ja muut muikkuherkut
Helppoja kalaruokia
Ruoka.fi: Edullista ruokaa kalasta

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parhaat ahvenreseptit x 8

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X