Parhaat blinit – 3 x bliniresepti ja herkulliset lisukkeet

Vastapaistetut rapeat blinit ovat herkkua. Kokosimme tarjolle gluteenittomien blinien, perunablinien ja perinteisten Nevskin blinien ohjeet.

Blini eli linni on alun perin venäläinen suolainen lettu ja kuulunut slaavilaiseen ruokapöytään jo vuosisatoja. Venäjällä blinitaiturit paistavat ohuen ohuita blinejä, joita ei edes käännetä. Suomessa blinit paistetaan perinteisesti paksuhkoiksi ja kuohkeiksi.

Lue myös: Suolaiset ohukaiset muuntuvat moneksi – 13 reseptiä

Blinien paisto onnistuu parhaiten valurautapannulla, pienellä blinipannulla tai lettupannulla. Pienet blinit sopivat paremmin juhlavaan kokonaisuuteen, kuten joulupöytään tai uudenvuoden juhliin.

Blinit pannulla ja mätiä

Blinipannun ei kannata antaa kuumentua liikaa. Liian kuumalla pannulla blinit eivät ehdi kypsyä, eikä hiiva kohota ohukaisia kuohkeiksi. Tosin pannu ei saa olla liian kylmäkään, sillä jos pannu taas on liian haalea, ohukaiset vetävät itseensä liikaa rasvaa.

Ravintola Nevskin kuuluisat blinit

Aikoinaan venäläiseen ruokaan erikoistunut Ravintola Alexander Nevski oli kuuluisa tuhdeista, perinteisistä blineistään, jotka tarjottiin runsaan voisulan kanssa. Tämä helsinkiläisravintola on lopettanut toimintansa vuonna 2003, mutta sen legendaarinen bliniresepti on jäänyt elämään Kotilieden verkkosivuilla.

Reseptin on antanut aikoinaan Kotiliedelle Nevskin keittiöpäällikkö Pekka Immonen ja sen on yksi sivustomme hittiresepteistä.

Nevskin blinit leivotaan tattari- ja vehnäjauhoista ja taikinan juureen lisätään pilsneriä. Blinit paistetaan rapeiksi molemmin puolin kirkastetussa voissa.

Nevskin blinit

Katso ohje: Nevskin blinit

Gluteenittomat blinit

Herkulliset ja kuohkeat, luonnollisesti gluteenittomat blinit syntyvät tattarijauhoista. Ne sopivat kaikille, myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Gluteenittomat blinit ja mätiä

Katso ohje: Gluteenittomat blinit

Perunablinejä ja katkarapuja

Perunablinit tai oikeastaan perunalettuset tehdään keitetyistä, kuumina soseeksi puserretuista perunoista, vehnäjauhoista, kananmunista ja turkkilaisesta jogurtista. Blinitaikina maustetaan hienonnetulla kevätsipulilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa perunablinit mädin tai jättikatkarapujen ja tilli-sitruunakastikkeen kanssa.

Blinit ja katkarapuja

Katso ohje: Katkarapu-perunablinit

Mitä blinien kanssa?

Tarjoa blinien kanssa smetanaa, hienoksi silputtua punasipulia ja mätiä. Punasipuli maistuu valitettavan usein kitkerältä, niinpä se kannattaa marinoida ensin kevyesti.

blinit mäti lohi

Mädin sijaan voit tarjota blinien kera myös sienisalaattia, silputtua silliä, graavilohta tai mätitahnaa ja smetanaa. Herkulliset tattarilettuset maistuvat myös sillihakkeluksen ja graavisuolatun siian kanssa.

Ja muista kattaa blinien kanssa pöytään pippurimylly!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parhaat blinit – 3 x bliniresepti ja herkulliset lisukkeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X