Ruoka

Parhaat gluteenittomat kahvilat Helsingissä – näissä paikoissa haluat käydä herkuttelemassa!

Herkkuvohveleita, vastapaistettua leipää, täytettyjä voileipiä, ihania raakakakkuja ja herkullista pizzaa. Tätä kaikkea lupaavat Helsingin parhaat gluteenittomat kahvilat!

Taakse ovat jääneet ajat, jolloin kahviloissa tarjottiin keliaakikolle kuivaa riisikakkua kahvin kanssa! Helsingissä onkin useita ihania kahviloita, joissa saa vatsansa täyteen laadukkaita gluteenittomia herkkuja. Listasimme parhaat gluteenittomat kahvilat Helsingissä. Löytyykö suosikkikahvilasi listalta?

Lue myös: Keliaakikko paljastaa: Nämä ovat parhaat gluteenittomat herkut – Ota reseptit talteen!

Gluteenittomat kahvilat Helsingissä

Glutique

Vastikään avatun gluteenittoman kahvila Glutiquen valikoimasta löytyy herkullisia täytettyjä leipiä, sämpylöitä, suolaisia ja makeita leivonnaisia ja kakkuja. Torstaisin Glutiquessa vietetään pannukakkupäivää ja perjantaisin pizzapäivää. Muuten menu saattaa hieman vaihdella sesongin raaka-aineiden mukaan.

Kotimaisuus ja pientuottajien kanssa tehty yhteistyö näkyvät kahvilan valikoimassa. Kahvin lisäksi Glutiquessa voi hörppäillä vuodenajoittain vaihtuvan listan viinejä.

Osoite: Eerikinkatu 12, 00100 Helsinki

Keliakiapuoti

Hakaniemen Lasihallin Keliakiapuodista voi käydä noutamassa tuoreet leivät, sämpylät, karjalanpiirakat, pullat, kakut ja muut herkut kotiin tai vaikka piknikille. Samalla voi pysähtyä kahvikupposelle ja nauttimaan herkkuja puodin yhteydessä sijaitsevaan kahvioon.

Puodin valikoimasta löytyy tuoretuotteiden lisäksi laaja valikoima gluteenittomia pastoja, myslejä sekä jauhoseoksia.

Osoite: Hakaniemen Lasihalli, Hakaniementori, 00530 Helsinki

Hug

Alppilassa sijaitsee söpö gluteeniton kahvila Hug, joka tarjoilee herkullisia design-kakkuja ja suolaiseen nälkään all day breakfastia. Annoksissa pyritään hyödyntämään sesongin raaka-aineita.

Kakun kylkeen voi valita joko kahvia tai kuohuvaa. Perheen hyvinkäyttäytyvälle karvaturrillekin löytyy omat herkkunsa, sillä kahvilasta saa gluteenittomia Wollen käsintehtyjä koirankeksejä.

Kahvilan reseptiikasta vastaa Kakkumuija eli Mona Tähtinen, joka tunnetaan Say It With a Cake! -designkakuistaan. Kahvilan viereen on tarkoitus avata syksyn aikana työskentelytila, jossa järjestetään muun muassa erilaisia gluteenittomaan leivontaan liittyviä työpajoja.

Osoite: Porvoonkatu 14 , 00510 Helsinki

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön HUG Café (@hug_concept) jakama julkaisu

Raw ’n More

Raw’n Moren kaikki suolaiset ja makeat herkut ovat paitsi gluteenittomia myös vegaanisia eivätkä ne sisällä valkoista sokeria. Herkulliset raakakakut ovat kahvilan valttikortti.

Kahvilassa järjestetään myös raakaruoan valmistamisen saloihin sukeltavia työpajoja ja aamujoogahetkiä.

Raw’n More on ainoa helsinkiläinen kahvila, jolle Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkin käyttöoikeuden. Merkin saadakseen yrityksen on kouluttauduttava ja todistettava osaamisensa gluteenittomuudesta, ja Keliakialiiton edustaja käy tarkistamassa kahvilan gluteenittomien tuotteiden tarjonnan.

Osoite: Lauttasaarentie 4, 00200 Helsinki

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Raw ’n More Café (@rawnmore) jakama julkaisu

Kakkutupa

Kakkutupa on gluteeniton leipomo ja konditoria, jonka kahvila sijaitsee Konalassa. Leivonnonnaiset valmistetaan muun muassa mantelista, riisistä, maissista ja perunasta, leipien jauhoina käytetään tattaria, perunaa, maissia, teffiä, riisiä, sokerijuurikasta ja erilaisia siemeniä.

Kakkutupa palkittiin vuoden gluteenittomana yrityksenä vuonna 2017.

Osoite: Riihipellonkuja 3, 00390 Helsinki

Myös näissä paikoissa tarjoillaan hyviä gluteenittomia herkkuja

Kahvilan ei tarvitse olla täysin gluteeniton voidakseen tarjoilla hyviä gluteenittomia herkkuja. Myös näihin paikkoihin voi keliaakikko lähteä huolettomasti herkuttelemaan, sillä gluteeniton valikoima on laaja ja laadukas.

Mitkä ovat sinun mielestäsi parhaat gluteenittomat kahvilat Helsingissä? Kerro kommenteissa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parhaat gluteenittomat kahvilat Helsingissä – näissä paikoissa haluat käydä herkuttelemassa!

Ines

CHIPA KIOSK Hakaniemi (Viherniemenkatu 7) opens every day from 9-17 and Saturday 11-15 serves a traditional South American snack naturally gluten free. They produce it in Tapanila (Vanha Tapanilantie 51) and open the factory only Fridays.
Worth try it because it’s something different.

MaaMan

Silvopleen kahvila Hakaniemessä 🙂 Pääasiassa raakaherkkuja, mutta myös gluteenittomia sämpylöitä ja leipiä, suolaista piirakkaa, raakapizzaa!

Neela

Makiata on siinä ja siinä gluteenittomuuden kanssa, jos olet keliaakikko. Tilat on pienet ja gluteenittomat tuotteet on vierekkäin tavallisten kanssa vitriinissä, ja vaikka omistajalta asiasta kysyy (olisivat sijoitettavissa toisinkin) hän toteaa vain että useimmille sopii tää kyllä. Käsitykseni mukaan myös gluteenittomien valmistus tapahtuu samoissa tiloissa kuin tavallistenkin, jolloin käytännössä kaikki on ”saattaa sisältää”-tuotteita

Herkuttelija

Cafe Tarina Munkkiniemessä ja Tapiolan Ainoa-ostoskeskuksessa tarjoaa myös laajan valikoiman kakkuja (tavallisia ja raaka-) sekä usein myös sesongin herkkuja kuten laskiaispullia ja runebergintorttuja. Myös aamiaissämpylät saa gluteenittomalla leivällä.

Vanhasta kauppahallista löytyy gluteeniton kahvila Mari’s smoothie, jossa on saatavilla mm. tuoretta leipää ja leivonnaisia sekä esimerkiksi raikkaita smoothieita.

Kahvittelija

Cafe Tarina mikä löytyy niin Munkkiniemestä kuin Tapiolastakin. Usein iskee valinnan vaikeus, kun vaihtoehtoja on niin monia.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.