Parhaat grilliherkut

Grillissä voi valmistaa koko aterian jälkiruokaa myöten. Ulkotulien virittäminen, kuumien hiilien hehku ja kaasugrillin kohina saavat kesyimmässäkin uroossa luolamiesvaistot pintaan. Kesäkokkailu pihagrillillä onkin usein isännän omaa aluetta.

Grillikausi alkaa grillatulla parsalla, jonka voi tarjota alkupalana tai kevyenä lisukkeena grillatulle hoisin-lohelle.

Mozzarellalla tai vuohenjuustolla täytetty grillitomaatti sopii niin pääruoaksi kuin alkupalaksikin.

Paahdetut munakoisonviipaleet saavat makua valkosipulilla ja yrteillä maustetusta kastikkeesta.

Valkosipulilla ja rosmariinilla tai timjamilla maustetut, grillatut karitsan kyljykset ja ulkofileet ovat lihansyöjän lempiherkku.

Vartaassa grillatut broilerinfileet kylvetetään ennen tarjoilua aasialaisittain maustetussa liemessä. Vartaassa kypsyvät kätevästi myös grilllatut herkkusienet, jotka voi tarjota kasvisaterian pääruokana tai liharuokien lisukkeena.

Liharuokien lisukkeeksi voi grillissä valmistaa vokattuja kesäkasviksia kesän ensimmäisistä juureksista, sokeriherneistä ja pavuista.

Myös grillatuista ja mausteliemessä marinoiduista kasviksista saa raikkaan lisäkkeen.

Kesäaterian jälkiruoaksi grillataan hedelmiä. Grillattavaksi sopivat esimerkiksi ananas, persikat, nektariinit, omenat, päärynät ja banaanit. Tarjoa paahdetut hedelmät vanilja-, kookos- tai nougatjäätelön kera.

Lisää kesäisiä grilliherkkuja:

Grillikekkereiden juhannusmenu
Grillattuja lisukeruokia

Epäsuora grillaus sopii suurille lihapaloille

Parhaat marinadit grillaamiseen

Ruoka.fi: Lihan grillausvinkit

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parhaat grilliherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X