Juhannusruokaa, uusiaperunoita graavattua lohta

Juhannusherkut hurmaavat – katso helpot suosikkireseptit alkupaloista jälkkäreihin!

Juhannusherkut ovat parhaimmillaan helppoja ja herkullisia. Ne valmistellaan yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Kokosimme tarjolle Kotilieden parhaimmat juhannusherkut, valitse näistä suosikkisi.

Juhannusherkut ovat olennainen osa keskikesän juhlintaa. Kalaherkut, grilliruoat ja uuden sadon kasvikset kuuluvat suomalaisen juhannuspöydän suosikkiruokiin. Nosta malja kesälle ja kata pöytään tutut Suomen kesän maut. Juhannusjuhla on täällä!

Kippis juhannukselle

Tervetulojuomina maistuvat kotoisasti raparperilla ja mansikoilla maustetut raikkaat boolit ja kuohuvat maljat.

Katso myös: Kesän paras alkoholiton booli – ota talteen baarimestarin ohje!

Juhannuksen suosikkisuupalat

Juhannuksena nautitaan kesän parhaista antimista, uusista perunoista, sillistä, graavikalasta ja raikkaista vihanneksista.

Keskikesän rentoihin ruokajuhliin sopivat kasvistapenade, kurkkutikut omenatsatsikin kanssa ja lohipurilaiset. Mehukkaat lohihampurilaiset maistuvat huikopalana vaikkapa juhannusyön pikkutunneilla.

Pettämätön parivaljakko on saaristolaisleipä ja savukala. Pikkusuolaisena alku- tai huikopalana tarjoillaan toast skagen -leipiä tai helppoja savulohileipiä.

Lue myös: Osaatko keittää uudet perunat? Ne vaativat erityishuomiota – muista oikea määrä suolaa keitinveteen

Juhannusherkut paahtuvat grillissä

Juhannuksena grillataan oli keli mikä tahansa. Grillissä kypsyvät sulassa sovussa kalat,  kasvikset ja grillilihat. Juhannuksen jälkiruoatkin voi käyttää grillin paahteessa.

Grillissä nopeasti kypsyvät broilerivartaat ja tuliset makkaravartaat on helppo valmistella etukäteen ja niitä voi varioida makujen ja mielihalujen mukaan.

Grilliruokien oiva kumppani on raikas salaatti, johon lisämakua tuo kastike. Perunasalaatin voit maustaa myös dijonnaise-sinappimajoneesilla.

Makeaksi lopuksi helppoja marjaherkkuja

Parhaat juhannusherkut syntyvät oman puutarhan tai metsän antimista, mutta kyllä torikauppiaankin tuoreet marjat tuovat juhannuksen jälkiruokapöytään. Viimeistele juhannusateria suven suloisimmilla marjaherkuilla.  Rapsakat raparperit maustavat mehevän piirakan ja kesän ensimmäiset mansikat kruunaavat juhannuksen juhlakakun.

Nauti mansikkakakusta, mustikkapiirakasta tai tee itse marjajäätelöä. Herkuttele marjaisilla  juustokakuilla tai tee jäinen mansikka-pähkinäkakku. Sen voit valmistaa hyvissä ajoin pakkaseen ja nostaa tarjolle, kun kahvihammasta alkaa kolottaa.

.

Artikkelia on muokattu ja täydennetty  28.4.2020

Lue myös Anna.fi: Rento juhannusmenu

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juhannusherkut hurmaavat – katso helpot suosikkireseptit alkupaloista jälkkäreihin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X