Kuulas juhladrinkki vaihtaa vuoden pirteissä tunnelmissa. Kirpeät punaherukat ja raikas raparperi antavat juomalle ominaisen maun, jota pehmennetään hieman kidesokerin avulla. Ihastuttava drinkki viimeistellään appelsiiniliköörillä ja koristellaan appelsiininkuoresta tehdyllä spiraalilla.

179152-mangocava.jpg

Vuodenvaihteessa laseja kilistellään kerran jos toisenkin. Hedelmäinen mangocava takaa, ettei juomaan kyllästy kesken illan. Helppotekoinen cocktail valmistuu mangonektarista ja huolella jäähdytetystä cavasta, jolloin illanvietto ei kulu baarimikon tehtävissä. Ehkäpä eksoottinen makumaailma johdattelee huimiin seikkailuihin ensi vuonna?

288250-tehodrinkit.jpg

Juhlahumussa on syytä muistaa nauttia myös alkoholittomia juomia. Vivahteikas sitruunaruoho-inkiväärijuoma on oiva vaihtoehto kaupan makuvesille. Sitruunaruohosta, inkivääristä ja ruokokidesokerista keitetään maistuva siirappi, jota annostellaan lasin tai kannun pohjalle. Päälle kaadetaan kylmän raikasta kivennäisvettä, minkä jälkeen juoma katoaa nopeasti janoisiin suihin.

259014-lammin_sangria.jpg

Rakettien räiskeessä maistuu lämmin sangria, jota siemaillessa ei taatusti tule kylmä. Tuhti punaviini maustetaan neilikalla, tähtianiksella ja kanelilla, joiden sulotuoksut täyttävät koko juhlatilan. Ohueksi leikatut sitruuna- ja appelsiiniviipaleet tuovat juomaan kaivattua hedelmäisyyttä ja raikkautta.

196047-Munatoti.jpg

Maukas klassikko eli mantelinen munatoti on ehdoton valinta uudenvuoden pakkasyönä. Mantelimaito ja kerma muodostavat juomalle samettisen pohjan, joka maustetaan kevyesti vaniljalla ja kanelilla. Joukkoon lisätään kuohkeaa munavaahtoa, jonka ansiosta totista tulee täydellisen sakea. Aikuisten herkkujuoma kruunataan manteliliköörillä ja rommilla juuri ennen tarjoilua.

259029-kahvimartini.jpg

Juhlava kahvimartini on maistuva jälkiruokadrinkki. Vodka, kahvilikööri ja kylmä espresso muodostavat täydellisen kokonaisuuden, jota kelpaa maistella uudenvuoden juhlissa. Näyttävä drinkki tarjoillaan martini-laseista, joiden pohjalla on muutama kahvipapu koristeena. Yksinkertainen, mutta maistuva, juoma saa taatusti kehuja!

Herkullisia uudenvuoden menuita:
Uudenvuoden menu
Herkullinen uudenvuoden menu
Uudenvuoden ruokajuhlat
Ruoka.fi: Uudenvuoden menu x 3
Ruoka.fi: Helppo uuden vuoden menu