Parhaat säilöntäreseptit

Kesän sadosta innostuneet lukijamme lähettivät runsaasti makuhermoja kutkuttelevia ohjeita säilöntäkilpailuumme. Raati valitsi niistä kymmenen parasta. Kokeile sinäkin ja ihastu uusiin makuihin!

Yksinkertaisen ihastuttavaan vadelmahilloon ei tarvita monia aineksia. Perinteisen näköinen, koostumukseltaan jämäkkä vadelmahillo maistuu aidolta, vanhanajan vadelmahillolta, jolle syvää olemusta tuo yllättävä balsamiviinietikka.

Mansikka-nektariinihillo on mainio, perinteisen makea ja sopivan mansikkainen lettuhillo, jossa maistuu kesä.

Pehmeän makeaa porkkana-raparperihilloa voi valmistaa yhä kasvavasta raparperisadosta sekä uusista pikkuporkkanoista.

Runsassatoisista marja-aronioista syntyy vahvan syvänpunainen, aromikas musta-aronia-raparperihillo. Hilloon voi käyttää myös marja-aroniamehun valmistuksesta jääneen marjamassan.

Minttu-raparperihillossa maistuu vahvasti minttu. Hillo sopii kakkujen täytteeksi, smoothieiseen sekä tarjottavaksi pääsiäislampaan ja muiden liharuokien kanssa.

Mehua, marmeladia ja muita säilykkeitä

Kauniin kullanruskean raparperi-aprikoosimarmeladin juju on raparperin, aprikoosin ja mintun yllättävä, mutta valloittava makuliitto. Hienostunut minttu tuo marmeladiin napakkaa ja hyvää makua, mikä sopii erinomaisesti raparperin kanssa.

Kauniinvärinen, vahvan kanelintuoksuinen raparperimehu maistuu kesällä kylmänä janojuomana ja talvella lämmittävänä glöginä.

Mausteinen karviaishyytelö sopii liharuokien ja juustojen seuraan. Anis antaa hyytelölle eksoottisen säväyksen.

Kivan kirpakka ja sopivasti hapan chutney on liharuokien verraton lisuke. Makoisaan chutneyhyn saa kätevästi säilöttyä myös tomaatit, jotka eivät ehtineet kypsyä punaisiksi.

Mausteiset karviaiset sopivat liharuokien lisukkeeksi tai vaikka salaatin joukkoon, jolloin liemen voi käyttää kastikkeeksi.

Lisää ruokaideoita säilöntään:
Hedelmäsäilykkeitä aprikooseista ja persikoista
Kurkkusäilyke x 5
Mehua ja nektareita kesämarjoista
Säilötään hilloja
Ruoka.fi: Hilloa helposti

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parhaat säilöntäreseptit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X