Ruoka

Parhaat suklaaherkut: piparkakkubrowniet, gluteeniton valkosuklaa-kardemummamutakakku, vegaaninen snickersjuustokakku ja muut maut

Kotilieden ruokablogeissa herkutellaan joulun aikaan suklaalla. Siitä valmistuvat suloiset suklaafudget, suussa sulavat jäädykkeet sekä tuhdit kakut ja browniet - jouluisilla mausteilla höystettynä, tietysti.

Joulun suloisin ruokalahja on herkkulahja

suklaafudget lakritsilla ja pähkinöillä

Suklaapossu -blogissa tehdään helppoja ja nopeita suklaafudgeja, joihin on sujautettu sattumiksi lakritsia ja maapähkinöitä. Pienet herkkupalat sopivat täydellisesti joulun ruokalahjaksi, elleivät ne sitä ennen ole jo päätyneet parempiin suihin:

”Helppo ja nopea suklaafudge lakritsilla ja suolapähkinöillä on aivan mielettömän hyvää! Jos pitää keksiä näistä jotain huonoa, niin se on se, että ovat niin koukuttavia, että yhden jälkeen on pakko ottaa toinen, sitten kolmas, kunnes huomaat syöneesi melkein kaikki! ”

Resepti: Helppo ja nopea suklaafudge lakritsilla ja pähkinöillä

Snickers-juustokakku vegaaniseen ja gluteenittomaan ruokavalioon

snickers-juustokakku

Myös kokkaavan isin ruokablogissa yhdistetään suklaa ja maapähkinät. Nämä hitusen terveellisemmät suklaaleivonnaiset vievät kielen mennessään ja mikä parasta, sopivat ne lähes jokaiseen ruokavalioon: Täyteläinen snickers cheesecake on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Resepti: Täyteläinen snickers cheesecake

Valkoinen mutakakku ihastuttaa joulun aikaan

valkosuklaa-kardemumma mutakakku

Kuka voisi vastustaa mutakakkua? Ihan Tolalta -blogissa klassikko on puettu vaihteeksi valkoiseen juhla-asuun ja maustettu ripauksella kardemummaa:

”Rakastan mutakakkua ja rakastan valkosuklaata. Miksipä ei yhdistää näitä kahta ja maustaa sitä hieman omalla lempimausteella kardemummalla. Tässä kakussa on niin paljon suklaata ja imelyyttä, et montaa palaa et kahvin kanssa tarvitse nauttia, kun imelähammas on ruokittu!”

Resepti: Valkosuklaa-kardemumma mutakakku

Brownie ja piparit yhdessä on tuplahyvää!

piparkakku-browniet

Myös Kaakao kermavaahdolla -blogissa osataan suklaalla herkuttelun salat. Tuhdit brownieleivokset saavat piparkakkumuruista jouluista makua ja rouskuvuutta.

Resepti: Piparkakku-browniet

Taatelijäädyke on joulun paras jälkiruoka

taatelijäädyke

Jos vielä pohdit mitä tarjota jouluaterian päätteeksi, tässä ratkaisu ongelmaan. Piparkakkutalon akka -blogissa nautiskellaan taatelijäädykettä, jossa maistuu mukavasti myös suklaa ja kahvi:

”Tämä jäädyke pomppasi suosikikseni heti maistettuani. Taateli, kahvi ja suklaa sopivat niin hyvin yhteen, että uskallan sanoa, että tämä maistuu myös niille, jotka eivät yleensä taatelista tai kahvista välitä. Ihanan täyteläistä ja pehmeää, että menee suorastaan jäätelöstä.”

Resepti: Taatelijäädyke

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parhaat suklaaherkut: piparkakkubrowniet, gluteeniton valkosuklaa-kardemummamutakakku, vegaaninen snickersjuustokakku ja muut maut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.