Ruoka

Elämäsi parhaat vohvelit – poimi ohjeet myös gluteenittomiin ja vegaanisiin sekä suolaisiin vohveleihin

Ihanan rapeat vohvelit ovat kestohitti. Poimi perinteisten ja tuunattujen vohveleiden ohjeet tästä ja kokoa huikea vohvelibrunssi.

Vinkkejä vohvelintekijälle:

Perinteiseen vohvelitaikinaan tarvitset kananmunia, maitoa, jauhoja ja sulatettua voita sekä ripauksen suolaa ja leivinjauhetta. Taikinan tuunauksessa vain mielikuvitus on rajana:

 

Jos olet vasta hankkimassa vohvelirautaa, tarkista ennen ostopäätöstä laitteen teho. Tehokkaalla vohveliraudalla paistat rapeita lettuja, heikompitehoinen jättää vohvelit helposti veteliksi tai kuivakoiksi.

Vohvelit

Ohje: Vohvelitaikina kahdella tavalla

Churrovohvelit

Vohvelibrunssin parhaat vohvelit tulevat tässä. Churrovohveleissa yhdistyvät espanjalaisten munkkitankojen ja vohveleiden parhaat puolet. Rapsakat vohvelit maustetaan churrojen tapaan kanelilla, mutta uppopaistamisen sijaan taikina levitetään vohveliraudan väliin. Valmiille vohveleille voi halutessaan sipaista voisulaa ja pyöräyttää ne vielä kanelisokerissa. Churrovohvelit kruunataan tietysti suklaakastikkeella ja nautitaan kermavaahdon sekä tuoreiden mansikoiden kera.

Churrovohveli
© Tiina Rantanen

Ohje: Churrovohvelit

Vegaaniset ja gluteenittomat vohvelit

Uskoisitko, että huippuhyvät vohvelit voi valmistaa myös gluteenittomina, vegaanisina ja ilman lisättyä valkoista sokeria? Belgialaisten hyvisvohveleiden juju on säilykekikherneiden liemi eli aquafaba, joka tekee koostumuksesta kuohkean. Käytä makeutukseen ylikypsää, reilusti ruskeapilkullista banaania sekä jauhoina mantelijauhoja ja gluteenitonta jauhoseosta. Kermainen kookoskastike ja muut herkulliset täytteet uppoavat ihanasti vohvelin syviin kuoppiin.

belgialaiset vohvelit

Ohje: Belgialaiset gluteenittomat vohvelit ilman kananmunaa

Suolaiset vohvelit

Ei makeaa mahan täydeltää, sillä vohvelit maistuvat myös suolaisina. Suolaiset vohvelit ovat hauskaa vaihtelua makeille vohveleille. Valmista perinteinen vohvelitaikina, mutta jätä makeat makuaineet lisäämättä. Suolaisten vohveleiden täytteiden kanssa voikäyttää loputtomasti mielikuvitusta. Kokeile seuraavaksi kantarelli-härkismuhennosta, joka maistuu myös kasvissyöjille.

suolaiset vohvelit
© Tiina Rantanen

Ohje: Suolaiset vohvelit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Grahamvohvelit

Kommentoi

Kommentoi juttua: Elämäsi parhaat vohvelit – poimi ohjeet myös gluteenittomiin ja vegaanisiin sekä suolaisiin vohveleihin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.